Pekárne chleba
Domáce pekárne slúžia na pohodlnú a jednoduchú prípravu pečiva. Sú výborným asistentom, ktorého ocenia nováčikovia ale aj skúsení pekári. Uľahčia vám miesenie, skrátia čas pečenia a ušetria peniaze. Domáca pekáreň dokáže pripraviť viac než len chlieb. Upiecť v nej môžete chrumkavé bagety a rožky, sladké buchty alebo uvariť skvelý džem či vyrobiť jogurt. Ak radi pečiete domáci chlieb, pekáreň chleba je vynikajúcou investíciou, ktorú nebudete ľutovať.
Výhody
+ jednoduché a pohodlné ovládanie
+ ľahko sa čistí
+ šetrí čas a peniaze
+ vždy budete vedieť, čo si dávate do úst
+ vhodná aj pre začiatočníkov
+ multifunkčné zariadenie
Ako dokážu domáce pekárne pripraviť dokonalý bochník chleba?
Ovládanie má domáca pekáreň naozaj jednoduché. Stačí vložiť do hnetacej nádoby všetky ingrediencie a zvoliť program. Po spustení všetko prevezme domáca pekárnička na chlieb do svojich rúk. Na dne nádoby môže mať 1 alebo 2 hnetacie háky, ktoré zmiešavajú ingrediencie a miesia cesto. Po premiesení začína kysnutie cesta. Pekáreň na chlieb sa sama nastaví a vytvorí perfektné prostredie na kysnutie. Po vykysnutí cesta nasleduje pečenie. Domáca pekáreň si prispôsobí teplotu tak, aby vždy vznikol lahodný a chrumkavý bochník.
Všetky domáce pekárne sú vyrábané pod dohľadom skúseného pekára. Ten ju poctivo otestuje a vyhotoví recept na ideálny chlieb. Ak chcete pečivo ako z francúzskej pekárne vždy postupujte podľa receptu, ktorý má pekáreň na chlieb priložený v balení.
Parametre, ktoré sú pri výbere domácej pekárne najdôležitejšie
Najdôležitejšia je ponuka programov
Okrem klasického programu, ktorý slúži na prípravu bieleho chleba, ponúkajú domáce pekárne viacero ďalších programov:
- Program prípravy bezlepkového chleba – pripraví lahodný bezlepkový chlieb alebo pečivo behom chvíľky.
- Program pre sladké pečenie – je určený pre sladký typ pečiva s chrumkavejšou kôrkou. Vhodný na pečenie sladkého chleba s prídavkom ovocia či orieškov.
- Program hnetenie – slúži na vymixovanie a prípravu cesta bez kysnutia.
- Program pre prípravu cesta – premixuje cesto a následne ho nechá vykysnúť bez pečenia. Užitočný je aj pri príprave domácej pizze.
- Program na mliečne výrobky – slúži na prípravu vynikajúcich domácich jogurtov alebo syrov.
- Program na varenie džemov a marmelád – pomôže pri príprave domácich džemov či marmelád z čerstvého ovocia.
Okrem spomenutých programov si môžete vybrať aj sfarbenie kôrky alebo si viete individuálne nastaviť pekáreň chleba presne podľa vašej potreby.
Zvážte veľkosť nádoby, ktorú má domáca pekáreň
Veľkosť nádoby hovorí o tom aký veľký bude upečený chlieb. Pre menšie dvojčlenné a trojčlenné domácnosti bude kapacita nádoby od 500 do 1000 g dostatočná. Väčším rodinám odporúčame domáce pekárne s maximálnou kapacitou aspoň 1500 g. Výhodou je, že menší chlieb dokážete pripraviť aj vo väčšej nádobe. Nezabudnite však, že domáce pečivo neobsahuje konzervačné látky, a nevydrží dlho čerstvé.
Zvážiť treba aj hlučnosť
Domáce pekárne nie sú také hlučné ako sa na prvý pohľad môže zdať. Najväčší hluk vydávajú pri miesení cesta. Typická pekáreň na chleba je taká hlučná ako umývačka riadu. Hlučnosť treba brať do úvahy najmä ak chcete domáce pekárne využívať cez noc. V takom prípade voľte zariadenie, ktoré má možnosť nočného režimu alebo nie je hlučnejšie ako 40 dB.
Domáca pekárnička nemusí byť iba ďalším bielym spotrebičom
Je veľmi pravdepodobné, že pekáreň na chlieb budete mať umiestnenú na kuchynskej linke. Musíte preto dobre zmerať voľné miesto na pracovnej doske. Každá pekárnička na chleba má totiž iné rozmery. V priemere však počítajte, že sú široké 40 cm a vysoké 30 cm. Ak chcete pekáreň na chlieb po skončení odkladať, na vedomie treba brať aj hmotnosť. Tá sa pohybuje od 4 do 10 kg. Na výber máte domáce pekárne s rôznym dizajnom. V ponuke nájdete obdĺžnikové, štvorcové alebo podlhovasté pekárne. Typicky sú zhotovené v nerezovom, bielom alebo elegantnom čiernom prevedení. Doplnené môžu byť o LED displej, ktorý im dodáva moderný vzhľad.
Príkon a spotreba energie
Príkon nám hovorí o tom koľko spotrebuje domáca pekáreň elektrickej energie. Jednotkou príkonu je watt (W). Čím nižší je príkon, tým menej energie sa spotrebuje. So znižujúcim príkonom klesá aj výkon spotrebiča a domáca pekárnička bude slabšie piecť. Príkon sa pohybuje v rozmedzí od 500 do 1600 W.
Domáca pekáreň s jedným alebo dvoma hnetacími hákmi?
Jeden hnetací hák je vhodný ak ju plánujete využívať výlučne na pečenie chleba. Dva háky sú výhodné ak chcete pekáreň na chlieb využívať aj na zarábanie cesta. Dve lopatky sú efektívnejšie a dôkladnejšie pri premiešavaní a miesení.
Domáca pekárnička a jej nápadité funkcie
- Funkcia odloženého štartu – dovoľuje vám odložiť prípravu chleba až o 15 hodín. Môžete si večer nachystať suroviny a ráno alebo po príchode z práce vám domáca pekáreň chleba pripraví hotový čerstvý chlieb.
- Funkcia Prestávka – dovoľuje zastaviť chod pre prípadné pridanie ďalších surovín.
- Automatické udržiavanie teploty – vám aj hodinu po upečení drží teplotu, aby ste mohli servírovať teplý chlieb.
- LCD displej – prehľadne zobrazuje všetky dostupné programy, čas pečenia a umožňuje jednoduché ovládanie.
- Zvuková signalizácia – vás upozorní na pridanie ďalšej ingrediencie alebo na ukončenie pečenia.
- Dávkovač surovín – automaticky pridáva počas pečenia všetky potrebné suroviny bez nutnosti manuálneho zastavenia.
Najpredávanejšie produkty
9 produktov
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
U Vás už 20.11.
Použité obrázky sú iba ilustratívne a technické špecifikácie sa môžu v priebehu času zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia.