Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

TOP aplikácie, ktoré by nemali chýbať v žiadnom smartfóne

Každý operačný systém ponúka obrovské množstvo aplikácií, z ktorých je viacero skutočne užitočných. Vďaka aplikáciám si môžete zjednodušiť úpravu fotografií, zlepšiť svoje stravovacie návyky, donútiť sa viac hýbať alebo sa nechať navigovať po ceste za novými zážitkami. Zistite, ktoré aplikácie sú najlepšie a aké funkcie ponúkajú.

Aplikácie smartfóny

Top aplikácie pre krajšie fotografie

Či už vlastníte mobilný telefón Samsung, iPhone, Huawei, Xiaomi alebo akýkoľvek iný, pri zdieľaní fotografií a videí na sociálnych sieťach určite využijete možnosť ich úpravy v rôznych aplikáciách. Obľúbené sú rôzne filtre, ktoré pomáhajú vylepšiť jas, kontrast alebo saturáciu, zmeniť pozadie, pridať nálepky či vytvoriť koláž fotografií. Pri úprave videí oceníte možnosť zlúčenia viacerých videí do jedného klipu, funkciu pridania hudby alebo zrýchlenie, či spomalenie.

Ponuka aplikácií pre úpravu fotografií a videí je obrovská, medzi najviac sťahované patrí:

  • Adobe Lightroom - je jednou z najlepších aplikácií na úpravu fotiek, s ktorou získate profesionálne nástroje pre úpravu a zlepšenie vašich fotografií priamo na vašom smartfóne.
  • InShot - je užívateľmi obľúbená aplikácia pre úpravu fotiek a videí. Výhodou je jednoduché ovládanie a intuitívny používateľský interface, s ktorým si hravo poradíte. Aplikácia je dostupná vo verzii zadarmo s občasnými reklamami a obmedzenými funkciami. Pre plný prístup k všetkým nástrojom a bez reklamné používanie si môžete zakúpiť platenú verziu aplikácie, ktorá sa nazýva InShot Pro.
  • Video Splitter - umožní jednoducho a rýchlo strihať videá tak, aby boli ideálne pre platformy ako Instagram alebo Whatsapp. Stačí jednoducho nahrať video do aplikácie a potom môžete ľahko označiť časový interval, ktorý chcete ponechať a časové úseky, ktoré chcete odstrániť. Video Splitter vám umožní prispôsobiť dĺžku videa presne podľa vašich potrieb a preferencií, aby ste boli s výsledkom dokonale spokojný.

Mobilné aplikácie na úpravu fotografií a videí

Najlepšie aplikácie pre zdravý životný štýl

V prípade, že túžite monitorovať vaše fyzické aktivity alebo si evidovať príjem kalórií, pomôcť vám môžu viaceré aplikácie. Ich ponuka je skutočne veľká, preto vám pri výbere odporúčame sledovať najmä ich funkcie, ale tiež užívateľské recenzie.

Medzi top aplikácie pre zdravie patria:

  • Google Fit - vďaka tejto aplikácii budete mať prehľad o vašej fyzickej aktivite, vrátane krokov, vzdialenosti, prejdenej trasy a spálených kalórií. Aplikácia vám umožňuje zaznamenávať rôzne typy cvičení a tréningov v tréningovom denníku. Môžete pridávať údaje o trvaní cvičenia, intenzite, druhu aktivity a ďalších informáciách, aby ste mali prehľad o svojom pokroku a úspechoch. Google Fit vám umožňuje nastaviť si vlastné ciele, monitorovať spánok alebo sledovať srdcovú frekvenciu.
  • MediSafe je užitočná aplikácia, vďaka ktorej budete mať dokonalý prehľad o vašich liekoch a liečbe. V aplikácii si môžete zaznamenať všetky vaše lieky, ich dávkovanie a čas užívania. Výhodou je intuitívny kalendár, ktorý vám pripomenie, kedy máte užiť ďalšiu dávku, takže už nemusíte mať obavy, že by ste zabudli užiť liek včas.
  • Period Tracker je aplikácia určená ženám, ktorá umožňuje sledovanie a zaznamenávanie menštruačného cyklu, ovulácie a plodných dní. Do aplikácie sa dajú zaznamenať rôzne dôležité informácie, ako napríklad nepravidelnosť menštruácie, váha, teplota, nálada, intenzita krvácania alebo symptómy.

Mobilné aplikácie na meranie kalórií

Aplikácie, ktoré vás udržia v pohybe

Mobilné aplikácie dokážu byť úžasnými pomocníkmi aj pri stanovovaní si cieľov v cvičení. Kým niektoré dokážu zaznamenávať rôzne športy, iné sú naopak venované konkrétnym cvičeniam alebo len vybraným aktivitám. Praktické funkcie vám budú nápomocné v stanovení si vašich limitov a zároveň vám pošlú notifikáciu, ak niektoré z cvičení vynecháte. Pre iOS a Android sú dostupné stovky aplikácií, vďaka ktorým môžete viesť podrobné záznamy o vašich fyzických aktivitách.

Naše tipy na najlepšie aplikácie pre pohybové aktivity:

  • My Fitness Pal je aplikácia vyvinutá značkou Under Armour, ktorá vám pomôže sledovať a dosiahnuť vaše fitness ciele prostredníctvom efektívneho plánovania jedálnička a cvičení. Do aplikácie najskôr nahráte základné informácie o sebe, na základe ktorých sa dozviete svoj odporúčaný denný kalorický príjem, aby ste dosiahli váhu svojich snov, prípadne si udržali váhu alebo pribrali podľa potreby.
  • 7 Minute Workout - sedem minút aktívneho cvičenia vôbec neznie náročne, ale aj tak dokáže priniesť požadované výsledky. Tréningy sú určené pre mužov aj ženy, v aplikácií si jednoducho nastavíte všetky informácie o vašom zdraví a následne si môžete vybrať z bohatej ponuky tréningov. Pri cvičení sa môžete zamerať na celé telo, ale aj jednotlivé oblasti. K cvičeniu nebudete potrebovať žiadne vybavenie a jednoduché cviky zvládnete v pohodlí domova.
  • Strava je populárnou fitness aplikáciou, ktorá sa teší obrovskej populartie v komunite ľudí milujúcich šport. Tí medzi sebou môžu súťažiť, zdieľať svoje úspechy alebo výzvy tak, aby k cvičeniu motivovali aj svojich kamarátov. Ideálnym riešením je najmä pre bežcov a cyklistov, avšak využiť ju môžete aj pri iných športoch. Aplikácia zaznamenáva množstvo informácií, napríklad počet spálených kalórií, prejdených krokov či rôzne ďalšie štatistiky.
  • Nike Run Club je špeciálne navrhnutá aplikácia spoločnosti Nike, ktorá slúži na monitorovanie a zlepšovanie vašej bežeckej výkonnosti. Pre bežcov a bežkyne všetkých úrovní, od začiatočníkov až po pokročilých, poskytuje množstvo užitočných funkcií, ktoré pomáhajú dosahovať bežecké ciele a motivujú k lepšiemu výkonu.

Spotify prehrávač hudby

Top aplikácie, s ktorými budete mať svoju obľúbenú hudbu stále pri sebe

Kým v minulosti boli moderné CD prehrávače alebo MP3 prehrávače, v súčasnosti môžete mať všetky obľúbené sklady uložené v aplikácií vo vašom smartfóne. Prostredníctvom aplikácie si môžete vašu obľúbenú hudbu pustiť kedykoľvek a zároveň tak podporíte vášho interpreta. Výhodou je aj možnosť vytvárania rôznych playlistov, ktoré môžete zdieľať s vašimi priateľmi.

  • Spotify je jedným z najpopulárnejších hudobných prehrávačov a svojim užívateľom ponúka skladby viac ako 11 miliónov interpretov. Spotify pokrýva široké spektrum hudobných žánrov od klasiky po najnovšie hity a neznáme kapely. Okrem hudby ponúka Spotify aj široký výber zaujímavých podcastov, ktoré vám umožnia objavovať nové témy a zaujímavých rečníkov. Výhodou sú personalizované odporúčania, vďaka ktorým vám Spotify ponúka novú hudbu na základe toho čo počúvate.
  • YouTube Music je hudobná aplikácia od YouTube, ktorá kombinuje videoklipy s hudbou na streamingovú platformu. Táto aplikácia ponúka rozsiahlu knižnicu skladieb vrátane oficiálnych hudobných videoklipov, živých vystúpení, koncertov a neoficiálnych remixov. Užívatelia si môžu vytvárať vlastné playlisty a sledovať odporúčania na základe najčastejšie prehrávaných skladieb. YouTube Music je skvelou voľbou pre tých, ktorí radi počúvajú hudbu sprevádzanú videoklipmi a živými vystúpeniami.
  • Deezer je hudobná streamingová aplikácia, ktorá ponúka obrovskú knižnicu s viac ako 56 miliónmi skladieb, ktoré zahŕňajú rôzne žánre a interpretov. Deezer umožňuje vytvárať vlastné playlisty, ktoré si môžete zdieľať s priateľmi, alebo sa inšpirovať odporúčaniami.
  • SoundHound - táto aplikácia vám umožní objavovať a počúvať novú hudbu tým, že rýchlo identifikuje piesne, ktoré práve hrajú vo vašom okolí. Či už vo vysielaní rádia, televízii alebo na verejnosti, vďaka tejto aplikácii sa za krátku dobu dozviete názov prehrávanej pesničky spolu s menom interpreta.

Navigácia v telefóne

Najlepšie aplikácie, ktoré ocenia šoféri

Šoférovanie si môžete spríjemniť viacerými aplikáciami, ktoré vám pomôžu nestratiť sa, nájsť najbližšiu čerpaciu stanicu alebo sledovať stav vášho vozidla. Najmä ak šoférujete pravidelne, určite vám odporúčame stiahnutie týchto aplikácií:

  • Google Maps - aplikácia, ktorá poskytuje detailné mapy a navigáciu. Obsahuje informácie o premávke v reálnom čase, vrátane odhadovaných časov príchodu a možných alternatívnych trás. Zahrňuje aj informácie o verejnej doprave, cyklistických trasách a peších trávnikoch. Dostupná je pre operačné systémy iOS a Android a stiahnuť si ju môžete bezplatne.
  • Waze je taktiež obľúbenou navigačnou aplikáciou, ktorá využíva spätnú väzbu od používateľov na poskytovanie informácií o premávke, nehodách, rýchlostných kontrolách, dopravných uzávierkach a iných prekážkach na cestách. Veľkou výhodou je, že vám v reálnom čase ponúka alternatívne trasy, aby ste sa vyhli zápcham a rýchlejšie sa dostali na miesto určenia. Vo výbave má aj funkcie pre zdieľanie polohy s priateľmi a zasielanie správ v reálnom čase.
  • Sygic umožňuje stiahnutie kompletných offline máp, čo je obrovská výhoda pre vodičov, ktorí cestujú do oblastí s obmedzeným prístupom k internetu. Môžete sa spoľahnúť na navigáciu bez ohľadu na dostupnosť signálu, čo prispieva k pohodlnejšiemu a spoľahlivejšiemu cestovaniu. Okrem klasickej navigácie ponúka Sygic aj rôzne doplnkové aplikácie, ktoré rozširujú jej funkcionalitu. Medzi ne patria "Cestovateľské mapy", ktoré obsahujú podrobné mapy a informácie o atrakciách a miestach záujmu vo vašej destinácii. Ďalšou užitočnou funkciou je "Speed Cameras", ktorá vás upozorní na umiestnenie policajných radarov, čím prispieva k dodržiavaniu rýchlostných limitov. Okrem toho môžete využiť aj funkciu, ktorá váš smartfón premení na kameru schopnú nahrávať video.
  • Fuelio je užitočná aplikácia od Sygicu, ktorá pomáha vodičom udržiavať prehľad o nákladoch na palivo a výdavkoch spojených s ich vozidlami. Táto aplikácia ponúka niekoľko užitočných funkcií, ako napríklad sledovanie najazdených kilometrov, dodatočných výdavkoch súvisiacich s jazdou, hľadanie čerpacích staníc či ukladanie dát z jazdy.
  • GasBuddy vám pomôže nájsť najlacnejšie čerpacie stanice v okolí na základe aktuálnych cien paliva. Užívatelia môžu zdieľať ceny paliva, ktoré vidia na čerpacích staniciach, aby ostatní vodiči mohli využiť výhodnejšie ponuky. Aplikácia umožňuje filtrovať výsledky podľa druhu paliva a vzdialenosti od vašej aktuálnej polohy.

Aplikácie ulahcujuce život

Užitočné aplikácie, ktorých stiahnutie neoľutujete

Do nášho rebríčku užitočných aplikácií sme sa rozhodli zaradiť aj aplikácie, ktoré nebudete potrebovať každý deň, no ich stiahnutie určite neoľutujete. Samozrejme záleží len na vás, ktoré z funkcií aplikácie využijete, tieto však rozhodne patria medzi najpopulárnejšie:

  • CCleanerje osvedčená aplikácia, ktorá vám pomôže uvoľniť miesto na vašom telefóne a optimalizovať jeho výkon. Aplikácia zbaví váš telefón nadbytočných dát, ktoré zaberali miesto a spomaľovali ho. Taktiež umožňuje prečistiť cache, nepotrebné súbory, históriu prehliadania a iné nepotrebné údaje, ktoré môžu narušiť efektívne fungovanie vášho zariadenia. Okrem toho vám CCleaner poskytuje prehľad o tom, ktoré aplikácie využívajú najviac dát a batérie. Týmto spôsobom môžete identifikovať aplikácie, ktoré spotrebúvajú veľa zdrojov a prípadne ich optimalizovať alebo odinštalovať.
  • Alcohol Test - túto aplikáciu ocenia nielen šoféri, ale každý, kto chce mať prehľad o hladine alkoholu v krvi. Množstvo alkoholu v krvi vyhodnocuje aplikácia na základe počtu drinkov, ktoré ste vypili a osobných údajov (pohlavia, váhy, atď.), ktoré do aplikácie zadáte. Treba si však uvedomiť, že aplikácia nedokáže 100 %-ne nahradiť dreger a výsledky sú iba orientačné.
  • TapScanner - zabudnite na komplikované skenovanie cez tlačiareň a majte originálny scanner stále po ruke. Vďaka aplikácii TapScanner môžete pohodlne skenovať rôzne dokumenty a obrázky, ktoré potrebujete zachytiť. Stačí jednoducho otvoriť aplikáciu, zvoliť režim skenovania a fotografovať dokument priamo z vášho smartfónu. Aplikácia vás následne naviguje, aby ste zarovnali dokument do optimálnej polohy, a potom automaticky získa jasný a čitateľný sken.
  • BlaBlaCar - túto aplikáciu oceníte najmä ak chcete ušetriť náklady pri cestovaní. Jej princíp spočíva v tom, že si môžete nájsť spolucestujúcich na dlhšie trasy, ktorí vám finančne prispejú na pohonné hmoty alebo naopak, môžete sa stať cestujúcim, ktorý sa za lepšiu cenu dostane do cieľa. Týmto spôsobom môžete ušetriť peniaze a zároveň zdielať jazdu s ďalšími cestujúcimi.

Súvisiace kategórie

Mobilné telefóny Smart hodinky a náramky Šport a outdoor Smartfóny