Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Poruchy práčky Bosch - chybové kódy

Ak vám vaša práčka Bosch hlási chybový kód, znamená to, že niečo nie je v poriadku. Vďaka inovatívnym funkciám vás dokáže práčka informovať o tom, v čom spočíva hlavný problém. Každý chybový kód má svoj význam, zistite aké poruchy môžu pri praní nastať a čo jednotlivé chybové kódy práčky Bosch znamenajú.

Chybové kódy práčky Bosch

Nemecký výrobca Bosch ponúka kvalitné práčky, ktoré sa u zákazníkov tešia veľkej obľube. V prípade poruchy vám práčka oznámi chybový kód, ktorého vysvetlenie nájdete v návode na obsluhu, ktorý bol súčasťou balenia práčky. V prípade, že návod na obsluhu neviete nájsť, význam jednotlivých chybových kódov vám vysvetlíme nižšie.

Práčky Bosch vám počas prevádzky môžu oznámiť nasledovné chybové kódy:

  • chybový kód práčky E16 alebo F16

  • chybový kód práčky E17 alebo F17

  • chybový kód práčky E18 alebo F18

  • chybový kód práčky E19 alebo F19

  • chybový kód práčky E20 alebo F20

  • chybový kód práčky E23 alebo F23

  • chybový kód práčky E25 alebo F25

  • chybový kód práčky E26 alebo F26

  • chybový kód práčky F27

  • chybový kód práčky E28 alebo F28

Jednotlivým problémom môžete predísť aj správnou starostlivosťou o práčku a pravidelným čistením. Tipy ako vyčistiť práčku sme pre vás zhrnuli v samostatnom článku.

V návode na obsluhu k práčke nájdete aj vysvetlenie jednotlivých pracích symbolov. Zoznam spolu s vysvetlivkami sme pre vás zhrnuli aj v našom článku “Symboly na práčke – všetko čo potrebujete vedieť”. Perte svoju bielizeň efektívne a využívajte všetky funkcie vašej práčky naplno.

pracka-bosch-chybove-kody

Chybový kód E16 alebo F16

V prípade, že vám práčka Bosch oznámi tento chybový kód, nastal problém s otváracím mechanizmom. Zvyčajne ide o nedovreté dvierka, kedy máte viac možností riešenia problému. Najjednoduchšie je skúsiť práčku znovu otvoriť a zavrieť, ak však stále hlási chybový kód E16 alebo F16 skúste práčku reštartovať, alebo ju odpojiť od elektrickej siete. Ak ani toto nevyrieši problém je pravdepodobné, že chyba je v elektrickom vedení, a preto vám odporúčame kontaktovať servisného pracovníka.

Čo znamená chyba E17 alebo F17?

Tieto kódy signalizujú poruchu napúšťania vody. Zvyčajne sa chyba objaví, ak sa prekročí doba napúšťania vody. Skontrolujte preto tlak vody a uistite sa, že je vodovodný kohútik správne otvorený.

Práčka Bosch chyba E18 alebo F18

Ak vám ukazuje práčka Bosch chybu E18 alebo F18, znamená to, že bola prekročená doba čerpania vody. Skontrolovať by ste preto mali čerpadlo vody a ak je všetko v poriadku, odporúčame vám práčku reštartovať a následne ju opätovne spustiť. V prípade, že problém pretrváva, odporúčame kontaktovať servis.

Chybový kód práčky E20 alebo F20

Tento chybový kód hlási neočakávaný ohrev. Náhly nárast teploty v práčke môže spôsobiť vážne problémy, prvým krokom je teda vykonanie resetu práčky jednoduchým vypnutím a opätovným zapnutím. Ak práčka hlási chybu aj naďalej, kontaktuje servis.

chybove-kody-pracky-bosch

Práčka Bosch chyba E23 alebo F23

Ak sa na displeji zobrazí kód E23 alebo F23, znamená to, že bola aktivovaná funkcia „aquastop“, čo naznačuje únik vody do základne práčky. V tomto prípade je nevyhnutné čo najskôr kontaktovať autorizované servisné stredisko.

Vysvetlenie: chybový kód práčky E25 alebo F25

Táto porucha informuje o tom, že senzor zakalenia vody je nefunkčný. Bohužiaľ, s odstránením tejto poruchy si nijako neporadíte a pre vyriešenie tohto problému budete musieť volať servisného technika.

Chybový kód práčky E26 alebo F26

V prípade, že vám práčka Bosch oznámi chybu E26 alebo F26, budete musieť volať servisného technika. V tomto prípade je problém s analógovým senzorom tlaku, s ktorým si musí poradiť jedine odborník.

Chyba Bosch práčky F27

Tento chybový kód sa zjaví v prípade, že vaša práčka Bosch má nefunkčný senzor tlaku. Na opravu si budete musieť zavolať odborníka, preto čo najskôr kontaktujte servis.

Chybový kód práčky E28 alebo F28

V prípade, že vaša práčka hlási poruchu E28 alebo F28, znamená to, že senzor prietoku vody je nefunkčný. Obráťte sa preto čo najskôr na servis a dohodnite si servisnú návštevu.

pracky-bosch-funkcie

Vyberte si svoju novú Bosch práčku

V prípade, že uvažuje o kúpe novej práčky, na nemeckú značku Bosch sa môžete spoľahnúť. Práčky Bosch sú totiž vybavené mnohými inovatívnymi funkciami a dostupné sú v rôznych prevedeniach.

Na našom e-shope zakúpite:

V našich článkoch “Ako vybrať práčku” a “Ako vybrať práčku so sušičkou” sme pre vás zhrnuli všetky rady ohľadom výberu práčky a kritérií, ktoré by ste okrem značky mali pri výbere zvážiť. Veríme, že vám naše rady ohľadom výberu pomôžu a vy si vyberiete model, ktorý najlepšie splní všetky vaše očakávania. Nakupovať môžete priamo cez náš e-shop a vybrané modely nájdete vystavené aj v našich predajniach Planeo po celom Slovensku.