Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Jesenné upratovanie garáže a záhrady

Chladnúce počasie či skoršie zapadanie slnka, patria k prvým znakom jesene. Pripomínajú nám, že je najvyšší čas s poriadnym uprataním záhrady a s jej prípravou na prezimovanie. Okrem zberu poslednej úrody je potrebné postarať sa aj o všetky kríky, stromy alebo trávnik. Iba včasnou a dobrou starostlivosťou docielite, že vám záhradka prinesie rovnako veľa radosti aj o rok. Poctivú opateru si však zaslúži aj vaša garáž alebo altánok. Začítajte sa spolu s nami a zistite, ktoré kroky neradno vynechať a ako si jesenné upratovanie, čo najviac uľahčiť.

Opadané jesenné listy.

7 tipov pre jesenné čistenie záhrady

Príprava záhrady na zimný spánok vôbec nemusí byť náročná záležitosť. Všetky dôležité úlohy sme zhrnuli do 7 bodov. Vďaka nim sa na jar môžete tešiť na čistú, rozkvitnutú a bohatú záhradu. V našich tipoch sa nedočítate nielen o potrebných krokoch, ale aj nástrojoch, ktoré vám tieto činnosti razom uľahčia.

1. Pohrabte lístie a vyčistite trávnik

Hrabanie lístia je synonymom jesene. Právom patrí aj medzi prvé a dôležité kroky pri starostlivosti o záhradu. Veľká vrstva lístia trávu až dusí a môže tak zabrániť následnému rastu na jar. Neodhrabané lístie navyše podporuje aj rast chorobnej snežnej plesne. Tá patrí medzi naše najrozšírenejšie hubovité ochorenie trávy na Slovensku. Chorobu často vidieť až po roztopení snehu a vyzerá ako kruhy odumretej trávy s kúskami ,,bielej pavučiny‘‘. Medzi najlepšiu prevenciu patrí práve hrabanie lístia. Klasickým pomocníkom sú hrable. Ak si však chcete prácu, čo najviac uľahčiť, tak si zaobstarajte fukáre lístia. Aj veľká záhrada s nimi bude razom čistá.

Rovnako dôležité je vyčistiť záhradu a dvor od popadaného ovocia a iných plodov. Dobrým príkladom sú napríklad popadané jablká okolo jabloní. Tie treba odstrániť, pretože prilákajú nielen nechcenú zver a hlodavce, ale aj hmyz, ktorý môže napadnúť a poškodiť strom ešte pred samotnou jarou. Listy a jablká však len tak nevyhadzujte. V ďalšom bode vám poradíme ako ich efektívne využiť.

 

Súvisiace kategórie

Náradie a stroje Ručné náradie Príslušenstvo k záhrade Príslušenstvo k náradiu