Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ide vaše dieťa do umeleckej školy?

 

Ak sa vaše dieťa rozhodlo pre umelecký smer a vybralo si hudobný krúžok, máme pre vás niekoľko tipov.

Začiatok školského roka je spojený aj s výberom krúžkov a voľnočasových aktivít. Ak sa vaše dieťa rozhodlo pre umelecký smer a vybralo si hudobný krúžok, máme pre vás niekoľko tipov. Či už je to gitara, klavír alebo flauta, každý hudobný nástroj prinesie do rodiny veľa radosti.

Flauta

Veľa začiatočníkov a menších detí, volí práve tento zdanlivo jednoduchý nástroj. Flauta je dychový nástroj a je to dobrý spôsob, ako sa hravou formou zoznámiť s hudbou a jej pravidlami. Samozrejme na výber máte viacero značiek a modelov. Najčastejšie sa používa zobcová sopránová flauta a pokojne môžete začať od toho najlacnejšieho modelu, keďže neviete či to vaše dieťa bude baviť dostatočne dlho. Prejsť na vyšší a kvalitnejší model môžete kedykoľvek. V neposlednom rade je flauta nástroj, od ktorého bude jednoduché prejsť na iné dychové nástroje ako je klarinet či saxofón. 

Gitara

Gitara je asi najčastejší hudobný nástroj, o ktorý je v umeleckých školách záujem. Je to praktický nástroj, s ktorým zahráte či už v lete pri táboráku, alebo na pódiu s kapelou. Základné rozdelenie je na klasickú alebo westernovú gitaru. Klasická gitara má nylonové struny a westernová má struny kovové. Ako už názov napovedá, na klasickej gitare sa hrá klasická hudba a na westernovej si s ľahkosťou zahráte pri táboráku či a chate. Väčšinou sa v umeleckých školách začína hrať na klasickej gitare a vaše dieťa sa okrem základov hry naučí aj teóriu hudby. Nemusíte sa ničoho obávať do budúcna, pretože prechod s klasickej gitary na westernovú je celkom jednoduchý. 

Kláves

Ak vaše dieťa túži hrať na piano, ale nie ste si istý, či práve toto je tá správna voľba, môžete začať s klávesom. Bude to menšia záťaž pre rodinný rozpočet a takisto to nezaberie zbytočne veľa miesta u vás v domácnosti. Najčastejšie sa volí kláves s dynamikou, čo znamená, že nástroj je citlivý na silu úderu a od toho závisí hlasitosť tónu. Je to čiastočne simulácia fungovania samotného piána a dieťa sa tak od začiatku pripravuje na prechod na veľké piáno. Väčšina klávesov obsahuje aj hudobné doprovody, rytmickú sekciu a množstvo zaujímavých zvukov, ktoré urobia aj zo začiatočníka člena kapely - aspoň tej virtuálnej. 

digitalne-piano

Piano

Ak ste sa predsa len hneď od začiatku rozhodli pre piano, alebo naň prechádzate z klávesov, dobrou voľbou je digitálne piáno. Oproti klasickému má niekoľko výhod. Nebudete potrebovať štyroch silných chlapov, aby vám piáno priniesli do bytu. Hmotnosť digitálnej verzie sa pohybuje od 20 kg, čo sa dá bez problémov zvládnuť. Druhou výhodou je, že vaše dieťa vie cvičiť aj na slúchadlá a nebude rušiť susedov. Viaceré modely majú možnosť napojiť aj dvoje slúchadlá a vy viete kontrolovať či cvičenia prehráva správne. 
Samozrejmosťou sú aj vstavané reproduktory, či možnosť prepojiť piáno s hudobnou aparatúrou u vás doma. Ak zvolíte nástroj vyššej modelovej rady, budete mať okrem praktickej funkcie aj krásny doplnok do interiéru, ktorý zaujme každú návštevu. A zaručene bude zdrojom zábavy pre celú rodinu. 

Bicie

Zostava bicích nástrojov je pre každé dieťa veľkým lákadlom. Robí to veľa hluku a už na prvý pohľad je tam veľa zaujímavých častí tohto nástroja. Samozrejme, v tomto prípade treba zvážiť, či si to s ohľadom na susedov môžete dovoliť, pretože čo si budeme hovoriť, je to skutočne hlučný nástroj. Ak však máte vhodné priestory, kde by dieťa mohli cvičiť, začiatočnícka sada Mapex Tornado obsahuje všetko, čo potrebujete. 
Okrem samotných bicích sú v balení aj činely, bubenícka stolička či dokonca paličky. Ak sa neskôr rozhodnete pre vyššiu radu bicích, tam treba dávať pozor na to, že tieto sady sa predávajú bez stojanov a činelov. Je to z toho dôvodu, že výrobca vám dáva voľnosť v tom, aké stojany a činely zvolíte, takže nezabudnite s tým počítať. 

Prajeme vám a vašim deťom veľa radosti pri objavovaní tajomstiev hudby a tešíme sa, že na tento svet prinesú viac krásy či už svojou hudbou alebo radosťou, ktorú budú mať pri jej tvorbe, či interpretovaní.