Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

French Door chladnička - všetko, čo potrebujete vedieť

Potrebujete priestrannú chladničku, ktorá udrží mrazené potraviny čo najdlhšie čerstvé a vhodne usporiadané na policiach chladničky a v priehradkách mrazničky? Potom je chladnička French Door pre vás ako stvorená. Keďže je dostupná v prevedení z brúseného nerezu alebo skla, dodá každej kuchyni punc luxusu a francúzskej elegancie. Pohodlne sa do nej zmestí veľký nákup pre celú rodinu. Problém jej nerobí ani dlhodobé skladovanie doma pripravených jedál, detskej výživy alebo smoothies. Špičkový vzhľad dopĺňajú inovatívne technológie, ku ktorým patrí dávkovač studenej vody alebo aj výrobník ľadu či ľadovej triešte. Ak sa chcete o French Door chladničkách dozvedieť viac, čítajte ďalej.

Chladnicka-french-door-philco

Čo je French Door chladnička?

Chladničky French Door patria do triedy amerických chladničiek. Zatiaľ čo klasické americké chladničky majú chladničku a mrazničku umiestnenú vedľa seba, French Door chladničky sú štruktúrované ako klasické kombinované chladničky s mrazničkou umiestnenou v spodnej časti. Ich hlavnou výhodou je veľký objem, atraktívny dizajnmaximálna prehľadnosť. Ponúkajú dokonalú čerstvosť vložených potravín a skladovanie na vysokej úrovni.

French Door chladničky disponujú dvoma vysoko výkonnými, energeticky účinnými kompresormi a nezávislými chladiacimi okruhmi, ktoré umožňujú vypnúť chladničku pri ponechaní mraziaceho priestoru v chode. Často vo výbave nechýba ani automat na ľad na vonkajšej strane dverí. Zvoliť si môžete medzi voľne stojacimi a vstavanými modelmi, pri ktorých si môžete dizajn predných dvierok prispôsobiť presne podľa svojich predstáv.

French Door chladnička Haier.

Americká chladnička French Door s dvierkami alebo so zásuvkami?

Každá French Door chladnička ponúka mimoriadne široké police a flexibilné možnosti skladovania. Skladá sa z chladiacej jednotky na vrchu a mraziacej jednotky na spodku pričom každý diel má samostatné dvierka. Rozdielom je iba odlišné otváranie mraziacej časti. To môže byť pomocou jednej veľkej zásuvky alebo pomocou dvojitých dvierok. Pre flexibilnejší prístup sú obľúbené modely so zásuvkou, naopak prehľadnejšiu organizáciu ponúkajú dvojité dvierka, za ktorými sa mrazené potraviny ukladajú do zásuviek.

Prevedenie chladničky French Door so zásuvkou ponúka bonus vo forme úspory energie. Tým, že počas používania otvoríte iba jedny dvierka, chladiaca ani mraziaca časť nemusí tak často obnovovať ideálnu vnútornú teplotu nakoľko k výkyvu teplôt dôjde len v jednom úseku.

Špeciálne zóny pre potraviny

Pre French Door chladničky sú typické široké police ako aj špeciálne boxy. Pohodlne do nich umiestnite napríklad veľké čerstvé ryby, mäso, údeniny, ovocie, zeleninu ako aj ďalšie potraviny, ktoré si žiadajú špeciálnu teplotu. Rôznorodosť funkcií záleží od konkrétneho modelu, pretože každý výrobca má svoje vlastné patenty a funkcie, ktoré zabudováva výhradne do svojich spotrebičov.

Dryzone na mliečne výrobky, mäso a ryby

Priestor s nízkou vlhkosťou Dryzone je ideálnym miestom na skladovanie mäsa, rýb a mliečnych výrobkov. V tejto zóne je udržiavaná konštantná vlhkosť pod hladinou 45 %, vďaka čomu si v nej tieto druhy potravín uchovávajú správnu chuť a vydržia dlhšie čerstvé.

Flexibilná priehradka.

Humidity Zone na ovocie a zeleninu

V priestore Humidity Zone je udržiavaná 90 % hladina vlhkosti vzduchu čo znamená, že tento priestor ponúka ideálne podmienky pre ovocie a zeleninu. Vďaka pravidelnej cirkulácii chladného vzduchu v nej zostanú potraviny dlhšie čerstvé a zachovajú si aj svoju nutričnú hodnotu.

Mimoriadne flexibilná priehradka 5v1

Vďaka inovatívnej technológii MyZone majú uskladnené potraviny optimálne podmienky. Jediným dotykom si môžete nastaviť ideálnu teplotu v priestore zásuvky tak, aby vyhovovala akémukoľvek druhu potravín. Na výber máte z viacerých režimov, ako napríklad ovocie a zelenina, morské plody, rozmrazovanie, rýchle chladenie alebo Zóna 0 °C.

Exkluzívna kapacita s kompaktným dizajnom

Chladničky typu French Door ponúkajú ohromnú skladovaciu kapacitu a pritom sa zmestia aj do menších kuchýň. Môžu byť len o niečo väčšie ako kombinované chladničky. Pokiaľ ide o šírku, na trhu sú dostupné modely už so šírkou 70 cm.

Nehľaďte iba na celkový objem, ale aj na využiteľný objem, ktorý je dôležitejší. Veľký rozdiel môže byť v tom, koľko priestoru máte k dispozícii a koľko ho môžete skutočne využívať. Väčšinou sa odporúča, aby na jedného člena domácnosti pripadalo aspoň 70 litrov chladiaceho priestoru a 30 litrov mraziaceho priestoru. Väčšina French Door chladničiek má 290 až 345 litrov využiteľného chladiaceho priestoru a zhruba 100 - 190 litrovú mrazničku.

Náš TIP: Počítajte s tým, že americké chladničky bývajú vyššie ako bežné chladničky. Z toho dôvodu si dobre zmerajte kuchynský priestor, ktorý máte k dispozícii. Overte si, že budete mať k chladničke dobrý prístup aj keď bude mať otvorené dvierka.

Šetrite energiu s modernými technológiami

Moderné technológie sú praktické nielen z hľadiska komfortu, ale aj vďaka možnosti ušetrenia energií.

Najnovšou technológiou v oblasti chladenia je lineárny kompresor. Bežný kompresor je osadený klasickým elektromotorom, ktorý vytvára rotačný pohyb a poháňa piest stláčajúci chladiace médium. V lineárnom kompresore je však piest poháňaný elektromagnetom. Vďaka nižšiemu počtu rotačných častí sa lineárny kompresor menej opotrebováva a má približne až o 30 % nižšiu spotrebu energie. Lineárnymi kompresormi disponujú napríklad chladničky LG.

Chladnička LG.

Ďalej to môže byť moderný invertorový kompresor, ktorý oproti konvenčnému motoru spotrebuje menej energie pri rovnakom výkone. Vďaka tomu je chladnička French Door menej hlučná a zároveň dosahuje vynikajúcu energetickú účinnosť a super rýchle chladenie.

Technológia Door-in-Door predstavuje užitočný doplnok a môže byť označovaná aj ako minibar. Ide o priestor na nápoje a často vyberané potraviny vo dverách chladničky. Tento priestor je dostupný bez nutnosti otvárania hlavných dverí. Do chladiaceho priestoru neprenikne teplý vzduch, čím ušetríte energiu a nájdete rýchlo svoje obľúbené jedlo.

Funkcia door in door instaview, ktorú využíva spoločnosť LG, vám navyše oproti Door-in-Door systému umožní nazrieť dnu cez špeciálne sklo. V normálnom stave je sklo tmavé, prehľadné je až po zaklopaní naň. Môžete pohodlne nazrieť dnu bez toho, aby ste museli malé či veľké dvierka na chladničke vôbec otvoriť.

Antibakteriálna technológia v chladničkách French Door.

Dajte zbohom nepríjemným pachom s inovatívnymi funkciami

Účel French Door chladničky nie je iba chladiť či mraziť, ale tiež zabezpečiť maximálnu čerstvosť perfektnú kondíciu uskladnených potravín bez nepríjemných pachov a baktérií. Pri French Door chladničkách je takmer štandardom antibakteriálna úprava, ktorá eliminuje výskyt mikróbov a plesní na vnútorných stenách spotrebiča. Zníženie kontaminácie potravín pomáha udržiavať ich pôvodnú chuť, zlepšuje sa hygiena v chladničke a neposlednom rade chráni aj vaše zdravie.

Active Dual Cooling

Technológia dvojitého chladenia teda Active Dual Cooling znamená oddelené chladenie chladničky i mrazničky. Cirkulácia vzduchu je rovnomerná, pričom vzduch je vháňaný dvoma rôznymi odvodmi. Tento systém optimalizuje teplotu a úroveň vlhkosti v chladničke aj mrazničke. Vďaka tomu zostanú potraviny šťavnaté bez miešania pachov.

Exkluzívna technológia Multiflow.

Multi Flow

Technológia, ktorá je typická pre French Door chladničky. Studený vzduch sa vďaka viacerým vetracím otvorom rozloží rovnomerne po celom vnútornom priestore a udržuje tak stabilnú a rovnomernú teplotu. Takže nemusíte riešiť kam svoje potraviny uložiť, pretože teplota aj vlhkosť sú všade rovnaké.

Ion Air

Pokročilá technológia Ion Air vytvára ideálnu mikroklímu. Pracuje na báze ionizácie, ktorá prirodzene odstraňuje nepríjemné pachy, baktérie, ako aj nadmernú vlhkosť. Vďaka tejto úžasnej technológii majú potraviny predĺženú trvanlivosť a dokonalú čerstvosť.

Modré svetlo

V zásuvke na ovocie a zeleninu sa nachádzajú svetelné zdroje vyžarujúce modré svetlo so špecifickou vlnovou dĺžkou. Pomáhajú aktivovať procesy fotosyntézy v rastlinách, takže zelenina a ovocie si zachovajú prirodzenú chuť a obsah vitamínov omnoho dlhšie.

Základné parametre, ktorými disponujú French Door chladničky

Najdôležitejším parametrom je akumulačná doba. Tá hovorí o tom, ako dlho vydržia potraviny v mraziacej časti americkej chladničky zmrazené, ak príde k poruche alebo k výpadku prúdu. Tento čas je približne 12 až 15 hodín. Existujú aj modely, ktorých akumulačná doba je dlhšia ako 30 hodín, závisí to predovšetkým na opláštení a izolácii chladničky.

Efektivitu mrazenia popisuje parameter nazývaný mraziaca kapacita. Udáva aké množstvo potravín dokáže mraznička za dobu 24 hodín zamraziť. Vysoký údaj znamená rýchle mrazenie a dobrú efektivitu. Pohybuje sa v rozsahu 8 až 30 kg za deň, čo pravdepodobne od špičkovej chladničky aj očakávate.

Otvorená French Door chladnička Haier.

Doplnkové funkcie a vychytávky French Door chladničky

French Door chladničky nevynikajú iba svojím dizajnom, ale i použitými technológiami a nabitými funkciami. So smart funkciami budete mať svoju French Door chladničku neustále pod dohľadom. Zvládnete ovládať kľúčové funkcie na diaľku prostredníctvom aplikácie v smartfóne. Umožňuje to vstavaný WiFi modul, pomocou ktorého sa pripojí do vašej domácej WiFi siete a do internetu. Dokonca vás upozorní, aj keď sú otvorené dvere chladničky. Nastavenia môžete kedykoľvek a kdekoľvek meniť podľa potreby, hoci aj na pracovnom stretnutí.

Praktický dávkovač a skryté ovládanie

Majte chladené nápoje vždy po ruke po celý rok. Vďaka praktickému dávkovaču, ktorý je dômyselne integrovaný do dverí chladničky, budete mať chladenú vodu a kocky ľadu vždy k dispozícii. Ďalšie ovládacie prvky sú skryté vnútri chladničky, takže vždy zostane zachovaná minimalistická línia jej dizajnu.

Ľadové kocky v French Door chladničke Samsung.

Nízka spotreba s Energy Saving Ultra

Inovatívna technológia Energy Saving Ultra poskytuje rýchlu obnovu teploty, vďaka čomu zaručí nízku spotrebu energie a predĺžený čas čerstvosti.

Fast Cooling a Fast Freeze

Po veľkom nákupe prídu vhod funkcie rýchleho ochladenia Fast Cooling a rýchleho hlbokého zmrazenia Fast Freeze. Tieto šikovné funkcie šetria nielen čas, ale aj energiu. Pomocou zabudovaných senzorov automaticky upravujú teplotu chladenia, čím zabezpečujú nízku spotrebu energie a dlhšiu čerstvosť. Jedlo si tak lepšie uchová svoje nutričné hodnoty.

Efektívna funkcia Holiday nielen počas dovolenky

Ak sa chystáte na dovolenku alebo odchádzate na dlhšiu dobu mimo domova, s funkciou Holiday doprajete malý oddych aj svojej chladničke. Táto funkcia spočíva v automatickom nastavení teploty na 15 ° C vďaka čomu ešte aj ušetríte.

Zvuková signalizácia vás upozorní na otvorené dvere

Otvorené dvere chladničky dokážu urobiť poriadnu neplechu. Pokiaľ sa vám to náhodou stane, inteligentný senzor to včas rozpozná a upozorní vás alarmom. Zabráni sa tak zbytočnému plytvaniu potravinami ako aj stratám energie.

Inovatívna funkcia No Frost.

No Frost systém proti vzniku námrazy

Hrubšia vrstva námrazy znemožňuje tepelnú výmenu a odvádzanie tepla tak trvá dlhšie. Pravidelné odmrazovanie chladničky s funkciou No Frost už rozhodne nie je nutné, a to ani v prípade mrazničiek. Inovatívna technológia No Frost bráni tvorbe námrazy, pretože udržiava stály tok suchého vzduchu v celom priestore. Redukuje vlhkosť vo vnútri mrazničky a chráni mrazené potraviny. Objavte všetky chladničky No Frost v našej ponuke.

Myslite aj na hlučnosť a spotrebu energie

Pri výbere pamätajte nielen na dostatočný vnútorný objem, ale nepodceňujte ani mieru hlučnosti, a to najmä v prípade ak bude French Door chladnička umiestnená v kuchyni prepojenej s obývacou izbou. Najtichšie French Door chladničky majú mieru hluku okolo 39 dB, teda maximálne na úrovni tlmeného hovoru. Na trhu sú zvyčajne dostupné modely s hlučnosťou v rozmedzí medzi 39 až 50 dB.

Maximálne tichá French Door chladnička Haier.

Okrem parametra hlučnosti je nesmierne dôležitá aj spotreba energie. Pri výbere si rozhodne skontrolujte energetický štítok, ktorý je zdrojom mnohých zaujímavých informácií, ku ktorým patrí aj energetická trieda. Všetky French Door chladničky mávajú o niečo vyššiu spotrebu energie ako klasické kombinované chladničky. Z hľadiska dlhodobej prevádzky hrá veľkú úlohu to či spadá French Door chladnička do energetickej triedy A alebo G. Vyberajte energetickú triedu čo najvyššiu, pretože kúpa lacnejšieho modelu v nižšej triede by sa mohla v budúcnosti iba predražiť.

French Door chladničky - výrobcovia

Nakoniec nezabudnite zohľadniť aj výrobcu. Na overené značky kuchynských spotrebičov sa môžete spoľahnúť a zároveň máte v prípade reklamácie  istotu bezproblémového procesu, kde vám poskytnú rýchly a bezplatný servis počas záruky chladničky.

French Door chladničky ponúkajú tieto známe značky:

  • Samsung
  • Bosch
  • Hisense

Luxusná French Door chladnička v kuchyni.

Na záver nezabudnite svoju novú French Door chladničku správne umiestniť

Nie je jedno, na aké miesto v kuchyni svoju novú French Door chladničku umiestnite. Jej umiestnenie v priestore môže spôsobiť menšie problémy v prípade ak ste si vybrali väčší rozmer. Za každých okolností sa ju však snažte umiestniť tak, aby sprava i zľava ostal voľný priestor aspoň 2 cmZozadu chladničky je potrebné nechať aspoň 5 cm kvôli kondenzátoru. Ten sa pri chladení ohrieva a teplo zozbierané z vnútorného priestoru chladničky vyžaruje do okolia. Ak okolo chladničky nie je voľný priestor, kondenzátor odovzdáva teplo pomalšie takže kompresor pracuje dlhšie a zbytočne sa zvyšuje spotreba energie.

Súvisiace kategórie

Americké chladničky francúszkeho typu - so zásuvkou