Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať výrobník sódy

Výrobník sódy umožňuje jednoduchý spôsob výroby perlivej vody, alebo iných osviežujúcich nápojov priamo v pohodlí vašej domácnosti. Na výber je niekoľko modelov, ktoré sa líšia viacerými kritériami. V našom článku vám poradíme ako vybrať výrobník sódy.

Ako funguje výrobník sódy?

Prečo používať domáci výrobník sódy?

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste mali začať používať výrobník sódy. Ten má viacero výhod, ktoré spočívajú v jeho jednoduchom ovládaní, ale aj prínose pre životné prostredie.

Výrobník sódy umožňuje prichystať si perlivú vodu alebo bublinkové nápoje jednoduchým stlačením tlačidla. Stačí vložiť svoju fľašu s vodou do zariadenia, pridať CO2 (oxid uhličitý) z bomby a následne si môžete prispôsobiť intenzitu bubliniek podľa vašich preferencií.

Jednou z hlavných výhod výrobníkov sódy je ich ekologický prínos. V porovnaní s nakupovaním plastových fliaš s perlivými nápojmi, ktoré často končia na skládkach, môžete používať opakovateľné fľaše a znovupoužiteľné CO2 bomby. Týmto spôsobom sa môže výrazne znížiť množstvo plastového odpadu.

Okrem perlivej vody môžete výrobník sódy použiť na prípravu nápojov s rôznymi príchuťami. Výrobcovia výrobníkov sódy ponúkajú pestrý výber sirupov, od klasických až po exotické kombinácie.

Kúpou výrobníka sódy môžete ušetriť na nákupe perlivých nápojov a nemusíte neustále nakupovať a odhadzovať plastové fľaše.

Vychutnať si môžete aj sladené nápoje.

Ako funguje výrobník sódy?

Aj napriek tomu, že výrobníky sódy ponúkajú viacerí výrobcovia, postup prípravy býva zvyčajne veľmi podobný. Bez ohľadu na to, či si zvolíte mechanický model alebo elektrický prístroj, aj v tomto prípade je postup prípravy sódy takmer rovnaký.

  1. Pred začatím prípravy sódy sa uistite, že v prístroji je dostatok CO2. Ak používate elektrický prístroj zistite, či je pripojený do elektrickej zásuvky.
  2. Napustite fľašu čistou vodou a sledujte označenie, ktoré ukazuje, do akej úrovne ju napustiť.
  3. Zasuňte alebo priskrutkujte (závisí od typu prístroja) fľašu do výrobníka sódy.
  4. V prípade mechanického prístroja podržte tlačidlo tak dlho, aby ste dosiahli požadovanú intenzitu sýtosti vášho nápoja. V prípade elektrického prístroja si jednoducho vyberte jeden z troch prednastavených režimov sýtenia.
  5. Po dosiahnutí požadovanej sýtosti vyberte fľašu z výrobníka. Ak máte chuť na osviežujúci nápoj s príchuťou, môžete pridať sirup podľa svojho vkusu.

Ako funguje výrobník sódy?

Ako vybrať výrobník sódy?

Pri rozhodovaní o konkrétnom modeli výrobníka sódy je dôležité zvážiť rôzne faktory, ktoré vo finále ovplyvnia vašu spokojnosť pri jeho používaní. Aby ste získali prístroj, ktorý bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám a preferenciám, odporúčame vám zamerať sa pri výbere na tieto kritériá:

  • spôsob obsluhy
  • typ prichytenia fľaše
  • dizajn
  • značka

Mechanický alebo elektrický výrobník sódy?

Výrobníky sódy sa líšia spôsobom obsluhy. V našej ponuke nájdete dva hlavné typy prístrojov - elektrické a mechanické. Každý z týchto prístrojov má svoje výhody a nevýhody, záleží len na vás, aký typ uprednostníte.

Mechanický výrobník sódy nepotrebuje k svojej prevádzke elektrickú energiu. Použitie je pomerne jednoduché, podržaním tlačidla si zvolíte intenzitu sýtenia nápoja. V prípade maximálneho sýtenia sa môže ozvať zvukový signál, ktorý vás na to upozorní. Mechanické výrobníky sódy sa u zákazníkov tešia väčšej obľube a preto je ponuka v porovnaní s elektrickými oveľa väčšia.

Elektrický výrobník sódy je tiež označovaný ako automatický a vyžaduje na svoju činnosť prístup k elektrickej energii. Má výhodu v tom, že je vybavený rôznymi užitočnými funkciami, napríklad má automatický mechanizmus na uchytenie fľaše pri vsunutí do prístroja a často ponúka rôzne prednastavené stupne sýtenia vody. To znamená, že stačí jediný dotyk, ktorým si zvolíte požadovanú intenzitu bublín vo vašom nápoji, pričom prístroj vykoná všetku prácu za vás. Nevýhodou zostáva cena, pretože v porovnaní s mechanickým výrobníkom si za elektrický výrobník priplatíte.

Akým spôsobom sa fľaša uchytí do výrobníku sódy?

Jednotlivé modely výrobníkov sódy sa líšia aj spôsobom, akým sa pripevňuje fľaša s vodou k prístroju. Na výber je niekoľko možností, avšak v tomto prípade sa nedá jednoznačne určiť ktorý spôsob je najlepší, záleží najmä na vašich preferenciách.

  • staršie modely využívajú možnosť priskrutkovania fľaše
  • niektoré prístroje majú nádobu, do ktorej sa fľaša jednoducho vloží
  • moderné výrobníky sódy majú mechanizmy, ktoré fľašu uchopia automaticky

Výrobník sódy SodaStream s možnosťou vloženia fľaše.

Výrobník sódy vyberajte podľa dizajnu

Najčastejšie sa výrobník sódy umiestňuje na kuchynskú linku, kde je všetkým na očiach. Pri výbere by ste preto mali venovať pozornosť jeho dizajnu a farebnému prevedeniu, aby vám váš nový výrobník sódy ladil so zvyškom kuchyne. Na výber máte z rôznych farebných variantov, takže si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie zapadá do vášho interiéru.

S dizajnom úzko súvisí aj materiál, z ktorého sú výrobníky sódy vyrobené. Na výber sú výrobníky sódy v týchto prevedeniach:

  • plast je lacnejšou alternatívou a ponúka pestrý výber farieb
  • nerezová oceľ má vyššiu odolnosť a pôsobí luxusnejšie

Výrobník sódy ponúkajú viacerí výrobcovia

Najznámejším výrobcom výrobníkov sódy je jednoznačne značka SodaStream. Ponuka výrobníkov SodaStream je rozdelená do niekoľkých rád, od základných prístrojov až po luxusné. SodaStream má tiež bohatú ponuku príslušenstva. Na výber sú fľaše v rôznych dizajnoch, ale aj sirupy na výrobu sladených nápojov. Okrem SodaStreamu však výrobníky sódy ponúkajú aj ďalší výrobcovia.

Na trhu môžete nájsť výrobníky sódy týchto značiek:

  • Lime Bar
  • Orion
  • Tescoma
  • Syphon

 

 

Súvisiace kategórie

Výrobníky sódy SodaStream