Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať najlepšiu mini chladničku

Ak hľadáte malú chladničku s nízkou spotrebou energie, mini chladnička je pre vás tým pravým riešením. Vhodná je do hotelov, kancelárií, ale aj do jednočlenných domácností. Objavte celú ponuku malých chladničiek a zistite, ako vybrať najlepšiu mini chladničku.

Malá vstavaná chladnička.

Aké mini chladničky nájdete v našej ponuke?

Mini chladničky sa líšia viacerými parametrami a v našej ponuke nájdete pestrý výber modelov. Pre lepší prehľad sme mini chladničky rozdelili do viacerých kategórií, ktoré vám pomôžu s rozhodovaním o výbere.

V našej ponuke nájdete tieto malé chladničky:

  • Voľne stojace mini chladničky sa zvyčajne používajú ako mini chladnička do izby. Mimoriadne obľúbenými sú u študentov, či v rôznych ubytovacích zariadeniach. Ponúkajú dostatok úložného priestoru a dajú sa kedykoľvek premiestniť podľa potreby.
  • Malé chladničky vstavané sa stanú nenápadnou súčasťou kuchynskej linky, či nábytku. Dostupné sú ako kombinované alebo monoklimatické.
  • Malé chladničky podstavené sú väčšinou šikovne zakomponované do vybavenia hotelových izieb, či ako súčasť kancelárskych priestorov. Zvyčajne slúžia ako mini chladnička na nápoje alebo mini chladnička na pivo.
  • Mini chladničky s mrazničkou sú skvelým riešením pre ľudí, ktorí okrem chladiacej časti potrebujú priestor aj pre mrazenie potravín. Veľkosť mraziacej časti sa líši a preto je potrebné sledovať jej objem udávaný v litroch.
  • Mini chladničky bez mrazničky majú v porovnaní s modelmi s mrazničkou nižšiu spotrebu energie a väčší úžitkový objem. Pred kúpou si preto premyslite, či máte v pláne využívať aj mraziacu časť, alebo vám bude stačiť mini chladnička bez mrazničky.
  • Mini chladničky v retro štýle sú skvelým oživením kuchyne a prvkom, ktorý na seba okamžite pritiahne pozornosť. Malé chladničky v štýle retro sú dostupné vo viacerých farebných prevedeniach a veľkostiach, takže si z pestrej ponuky vyberie naozaj každý.
  • Malé chladničky na plyn, inak nazývané aj absorpčné, nemusia byť počas prevádzky pripojené k elektrickej energii. Najčastejšie sa používajú v autách pri ceste na dovolenku či rôzne výlety.
  • Prenosné mini chladničky nedokážu úplne nahradiť fungovanie klasických chladničiek na elektrinu, ale potraviny rýchlo podliehajúce skaze dokážu schladiť na niekoľko hodín.

Monoklimatická malá chladnička.

Malé chladničky majú rozdielne chladenie

Mini chladničky sa líšia vo viacerých parametroch a jedným z najdôležitejších je druh chladenia. Rozlišujeme dva hlavné spôsoby chladenia, konkrétne kompresorové chladenie a termoelektrické chladenie.

Minibary s kompresorovým chladením majú tendenciu byť efektívnejšie pri udržiavaní konštantnej teploty.

Termoelektrické chladenie je známe svojou tichou prevádzkou. Absencia kompresora, ich robí vhodnými pre miestnosti, kde sa vyžaduje nižší hluk, ako sú spálne alebo kancelárie.

Mini chladničky sa líšia svojou veľkosťou

Ak už viete aký typ mini chladničky uprednostňuje, zvážiť by ste mali aj jej veľkosť. Podstatné sú jej vonkajšie rozmery, ale aj vnútorný objem, ktorý je vyjadrený v litroch.

Pred kúpou mini chladničky zmerajte priestory, do ktorých plánujete malú chladničku umiestniť a na základe zistení vyberajte novú mini chladničku podľa rozmerov.

Pri kúpe zvážte, či je objem mini chladničky dostatočne veľký pre vaše potreby, aby ste výber malej chladničky v konečnom dôsledku neľutovali.

Malé chladničky vyberajte podľa objemu

Jednotlivé modely mini chladničiek sa líšia nielen svojimi rozmermi, ale aj objemom. Často sa stáva, že dva modely mini chladničiek s rovnakými vonkajšími rozmermi majú rozličnú veľkosť vnútorného objemu.

V našom e-shope zakúpite:

  • prenosné chladničky, ktorých objem začína na veľkosti 15 litrov
  • klasické mini chladničky, ktorých objem sa pohybuje od 50 do 100 litrov
  • väčšie modely, ktorých objem môže byť až 150 litrov

Malá chladnička Guzzanti a objem.

Akú spotrebu energie má mini chladnička?

Pri kúpe malej chladničky venujte pozornosť energetickému štítku a vyberte si model s čo najlepším hodnotením energetickej úspory. Energetické štítky informujú o viacerých dôležitých parametrov ovplyvňujúcich spotrebu, pričom o výsledku informuje označenie energetickej triedy, ktoré môže byť od A až po G.

Pri tomto výbere platí, že čím vyššiu triedu má malá chladnička, tým je energeticky úspornejšia. Najúspornejšie mini chladničky majú energetickú triedu A.

Naopak, trieda G je najmenej efektívna z hľadiska energetickej spotreby.

Okrem energetickej triedy nájdete na energetickom štítku aj ďalšie dôležité údaje, ako je hlučnosť a objem, ktoré by ste mali brať do úvahy pri výbere vhodnej chladničky.

Malé chladničky majú nižšiu hlučnosť

Zvyčajne platí, že malé chladničky majú nižšiu hlučnosť ako klasické či americké chladničky, pretože k svojmu fungovaniu potrebujú menší výkon. Aj napriek tomu by ste však hlučnosť mini chladničky mali zohľadniť pri výbere, pretože hlučná chladnička sa môže stať veľmi rušivou, obzvlášť ak ju umiestnite do miestnosti, kde chcete relaxovať alebo spať.

Pri kúpe zvážte hlučnosť jednotlivých modelov a porovnajte ich medzi sebou.

Veľa typov malých chladničiek má hlučnosť približne 40 dB, čo sa dá prirovnať k hlučnosti tikotu budíka.

Najlepšie modely sú ešte tichšie s hlučnosťou pod 30 dB, ktorú je možné prirovnať k šepotu.

Malá chladnička s funkciou regulácie teploty.

Užitočné funkcie mini chladničky

Niektoré menšie chladničky sú vybavené nadštandardnými funkciami a technológiami, ktoré zlepšujú uchovávanie kvality potravín, prispievajú k nižšej spotrebe energie a uľahčujú údržbu:

  • LED osvetlenie - poskytuje lepší prehľad o obsahu mini chladničky a je energeticky účinné.
  • No Frost - beznámrazová technológia vytvára v chladničke studený a suchý vzduch, ktorý optimálne cirkuluje po celom priestore. To zabezpečuje konštantnú teplotu a bráni tvorbe námrazy na potravinách a stenách chladničky. Rýchlejšie chladenie a nízka vlhkosť minimalizujú rast baktérií a plesní.
  • Super chladenie - táto funkcia chráni už schladené potraviny pred otepľovaním. Ešte pred vložením čerstvého nákupu môžete aktivovať túto funkciu, čo dočasne zníži teplotu v chladničke, rýchlejšie schladí nové potraviny a zabráni zvýšeniu teploty.
  • Ionizátor - obohacuje vzduch v chladničke zápornými iónmi a minimalizuje výskyt nežiaducich mikroorganizmov. Vytvára zdravšie prostredie pre potraviny a neutralizuje nepríjemné pachy z rôznych jedál.
  • Výparník - ak má chladnička zabudovaný výparník v chladiacom priestore, môžete ho krátkodobo využiť aj ako mraziaci priestor.
  • Regulovanie teploty - nie každá malá chladnička umožňuje nastavenie teploty. Tie, ktoré touto funkciou disponujú môžu mať ovládanie na vonkajšej strane alebo priamo vo vnútri chladničky.
  • Multi-Air-Flow - umožňuje prúdenie chladného vzduchu po celom objeme chladničky.
  • Voliteľné upevnenie pántov - malá chladnička sa dá otvoriť do oboch strán, záleží len na vás, aký smer otvárania dverí si zvolíte. Túto funkciu oceníte najmä v prípade, že sa časom rozhodnete chladničku umiestniť na iné miesto.
  • Displej - zobrazuje viacero dôležitých informácií, napríklad aktuálnu teplotu mini chladničky.

Mini chladnička Philco.

Malé chladničky ponúkajú viacerí výrobcovia

V niektorých prípadoch hrá pri rozhodovaní významnú úlohu aj značka. Na našom e-shope nájdete malé chladničky overených výrobcov, ktorí ponúkajú kvalitné elektrospotrebiče.

Vybrať si môžete z týchto značiek:

  • Beko
  • Philco
  • Gorenje
  • Electrolux
  • Amica
  • Candy
  • Guzzanti

Súvisiace kategórie

Mini chladničky