Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať najlepší dámsky holiaci strojček?

Každá žena túži po hladkej a bezchybnej pokožke, no výber správneho holiaceho strojčeka môže byť únavným procesom keďže sa na trhu stretnete s množstvo typov a značiek holiacich strojčekov určených pre dámy. Každý strojček na holenie pre ženy ponuka iné možnosti a funkcie a je určený na iný typ pokožky a chĺpkov. Preto, aby sme vám výber zjednodušili, pomôžeme vám vybrať najlepší dámsky holiaci strojček pre vaše individuálne potreby. V úvode článku vám predstavíme rôzne typy holiacich strojčekov pre ženy a ich vlastnosti, aby ste mali lepšiu predstavu o tom, ktorý strojček na holenie bude pre vás najlepší.

najlepsi-damsky-holiaci-strojcek

Depilácia vs epilácia

S výberom vhodného typu strojčeka na holenie sa spájajú dva pojmy, a to epilácia a depilácia. Každý z týchto termínov predstavuje inú metódu odstraňovania nežiaducich chĺpkov na tele.

Kým epilácia sľubuje dlhodobé výsledky a hladkú pokožku bez chĺpkov až na niekoľko týždňov, depilácia má krátkodobé výsledky, avšak predstavuje cenovo dostupnejšiu metódu odstraňovania chĺpkov z tela.

Pre lepšiu predstavu sme pre vás zhrnuli základné faktory pre obe metódy odstraňovania chĺpkov.

Depilácia - rýchle a bezbolestné odstránenie chĺpkov

Depilácia je metóda, ktorá odstraňuje chĺpky z povrchu pokožky pričom vlasový korienok ostáva neporušený. Týmto spôsobom dorastú chĺpky späť v priebehu niekoľkých dní až týždňov.

Depilácia má tieto ďalšie vlastnosti:

  • je rýchla a bezbolestná

  • je vhodná na akýkoľvek typ pokožky, dokonca aj na citlivú pokožku

  • nespôsobuje podráždenie

  • predstavuje cenovo dostupnú metódu odstraňovania chĺpkov na celom tele

  • nevýhodou je, že chĺpky dorastajú pomerne rýchlo

Depilácia sa vykonáva prostredníctvom elektrických holiacich strojčekov či pomocou depilačných krémov.

depilacia-pomocou-elektrickeho-strojceka

Epilácia - investícia do krásnej a bezchybnej pokožky

Epilácia je spôsob odstraňovania nežiadúcich chĺpkov na tele kedy sa chĺpky z pokožky odstránia od korienka, čím sa spomalí ich rast. Poskytuje trvalé výsledky, avšak za vyššiu vstupnú cenu.

Epilácia má tieto ďalšie vlastnosti:

  • spomaľuje rast chĺpkov a po čase ich rast úplne zastaví

  • je ideálna na odstránenie chĺpkov z veľkých plôch na tele

  • nie je vhodná pre každý typ pokožky a neodporúča sa na citlivú pokožku

  • epilácia môže byť bolestivá (nie však s IPL epilátorom)

  • nevýhodou môže byť vysoká cena

Odstrániť chĺpky z tela pomocou epilácie umožňuje klasický epilátor a čoraz viac populárne IPL epilátory. Epilovať môžete aj pomocou vosku, avšak táto metóda môže byť bolestivá.

holenie-pomocou-epilatora

Strojček na holenie pre ženy - aký typ si vybrať?

Holenie prináša hladkú a bezchybnú pokožku, znižuje podráždenie a predchádza nepríjemnému a často bolestivému zarastaniu chĺpkov. Dôležitým krokom k tomu, aby mala vaša pokožka zdravý vzhľad a vy ste sa cítili sebavedomo je výber správneho strojčeka na holenie. Vo všeobecnosti rozlišujeme 3 základné typy strojčekov na holenie pre ženy:

  1. elektrický holiaci strojček pre ženy

  2. manuálny holiaci strojček

  3. epilátor

Prezradíme vám kedy je lepší elektrický holiaci strojček pre ženy a aké výhody prináša epilátor, a naopak kedy sa oplatí siahnuť po manuálnych strojčekoch na holenie.

Elektrický strojček pre ženy - ktorý je najlepší?

Najlepší dámsky holiaci strojček je jednoznačne ten, ktorým docielite okamžité výsledky bez veľkej námahy. Rôzne nadstavce, ktoré nájdete v balení spoločne s elektrickým strojčekom, vám umožňujú rýchle a jednoduché odstránenie chĺpkov z rôznych častí tela. Navyše, elektrický holiaci strojček pre ženy si nevyžaduje pravidelnú výmenu žiletiek, ako v prípade manuálnych strojčekov na holenie, resp. klasických žiletiek na holenie.

Elektrické strojčeky na holenie pre ženy umožňujú suché aj mokré holenie, takže zariadenie môžete pohodlne používať aj v sprche (ak to výrobca dovoľuje).

Na trhu sú dostupné elektrické strojčeky pre ženy rôznych značiek, s rozmanitými funkciami a dizajnom, a rovnako atraktívna je aj ich cenová dostupnosť.

Elektrický strojček je jednoznačne najšetrnejšou a zároveň cenovo dostupnou voľbou pre holenie tváre u žien, a tiež predstavuje ideálny dámsky holiaci strojček na nohy a holenie citlivých intímnych partií.

Medzi najvyhľadávanejšie elektrické strojčeky pre ženy patrí jednoznačne dámsky holiaci strojček Philips a dámsky holiaci strojček Braun. Tieto dve renomované značky sú známe svojou vysokou kvalitou a inovatívnymi technológiami. Prezradíme vám prečo si tieto dve značky elektrických holiacich strojčekov vychvaľujú ženy po celom svete.

elektricky-holiaci-strojcek-philips

Dámsky holiaci strojček Philips

Holandská značka Philips je lídrom inovácií v oblasti holenia žien a ponúka širokú škálu holiacich strojčekov pre ženy s inovatívnymi technológiami. Umožňujú holenie na sucho aj na mokro a poskytujú rovnomerné oholenie bez podráždenia či začervenania pokožky. Holiaci strojček pre ženy Philips je obzvlášť vhodný pre ženy s citlivou pokožkou.

V balení nájdete zastrihávaciu hlavu a hrebeňový nadstavec na zastrihávanie v oblasti bikín či iných citlivých partií a niektoré modely majú dokonca aj rotačný kotúč 3v1, ktorý odstraňuje odumretú kožu na nohách a zanecháva vaše chodidlá perfektne hladké. V balení sa nachádza aj peelingová rukavica, ktorá pomáha predchádzať zarastaniu chĺpkov. Dámsky holiaci strojček Philips vydrží v prevádzke až 40 minút na jedno nabitie.

elektricky-strojcek-na-holenie-pre-zeny-braun

Dámsky holiaci strojček Braun

Braun je ďalšou renomovanou značkou v oblasti holiacich strojčekov pre ženy, pochádzajúcou z Nemecka. Braun ponúka širokú škálu modelov pre dosiahnutie hladkého a bezchybného holenia.

Holiaci strojček pre ženy Braun poskytuje maximálne komfortné oholenie, zastrihnutie chĺpkov či peeling, vďaka rôznym nadstavcom, ktoré nájdete v balení. Samotný strojček je navrhnutý tak, aby dokonale kopíroval vaše krivky vďaka čomu nevynechá žiadne miesto. Nadstavec určený na zastrihávanie chĺpkov vám pomôže aj v boji proti zarastajúcim chĺpkom. Navyše dámsky holiaci strojček Braun je 100 % vodotesný a má dlhú výdrž batérie - až 40 minút prevádzky bez kábla (v závislosti od vybraného modelu).

Špeciálnou kategóriou je Braun mini depilátor na tvár pripomínajúci svojim tvarom dámsky rúž. Vďaka svojej kompaktnej veľkosti si depilátor môžete pohodlne vziať do kabelky na cesty.

Ďalšie elektrické strojčeky pre ženy v našej ponuke

Okrem značiek Philips a Braun nájdete v našej ponuke aj ďalších renomovaných výrobcov, ktorí ponúkajú skvelý dámsky holiaci strojček na tvár a celé telo, a tiež rôzne príslušenstvo na holenie. Objavte celú našu ponuku a vyberte si najlepší dámsky holiaci strojček:

  • Remington

  • Beurer

depilator-beurer

Manuálny holiaci strojček pre ženy

Manuálne strojčeky na holenie, alebo ináč nazývané aj žiletky, sú stále obľúbenou voľbou pre ženy ale aj pre mužov. Aj napriek tomu, že sa elektrické holiace strojčeky tešia neustálej popularite, klasické žiletky ponúkajú niekoľko výhod, vďaka ktorým sú stále pre mnohých ľudí obľúbenou voľbou.

Najväčšie výhody žiletiek sú jednoznačne tieto:

  • nízka cena

  • umožňujú dosiahnuť precíznejšie holenie

  • sú jednoduché na používanie a nevyžadujú si žiadne batérie ani nabíjanie

  • sú kompaktné, ľahké a ideálne na cestovanie

Avšak s používaním manuálnych strojčekov sa spája aj niekoľko nevýhod, ako je napríklad riziko porezania a tiež podráždenia pokožky. Práve preto sa odporúča používať gély či peny na holenie, ktoré zmäkčujú chĺpky a pokožku a zabraňujú jej podráždeniu. Na trhu nájdete jednorazové žiletkytiež žiletky s vymeniteľnou hlavicou, ktoré však vyžadujú dodatočné investície.

mini-epilator-remington

Epilátory

V porovnaní s elektrickými strojčekmi na holenie poskytujú epilátory dlhodobé výsledky, keďže vytrhávajú chĺpky od korienka čím spomaľujú ich rast. Epilátor je skvelý na holenie veľkých plôch, z ktorých odstraňuje chĺpky.

V prípade, že nemáte citlivú pokožku epilátor je skvelou voľbou, pretože ponúka veľké množstvo nadstavcov určených na odstránenie chĺpkov na celom tele a prekvapia vás aj moderné technológie, ktoré vám prinesú ešte väčší komfort pri holení. Niektoré modely disponujú sonickou pulznou vibráciou, vďaka ktorej si môžete dopriať skvelý peeling pokožky pred epiláciou a prekvapí vás aj LED osvetlenie, vďaka ktorému vám neunikne žiadny chĺpok.

Odstraňovanie chĺpkov z tela pomocou epilátora môže byť bolestivé a nie je preto ideálne pre citlivú pokožku.  Ak si chcete dopriať väčší komfort a menej bolestivé holenie, stavte na IPL epilátor.

Na našom e-shope zakúpite epilátory týchto značiek:

epilator-philips

IPL epilátory

IPL epilátor je ideálnym riešením na holenie tváre u žien a rovnako je ideálnou voľbou aj ako dámsky holiaci strojček na intímne partie, keďže epilácia pomocou laserových lúčov je úplne bezbolestná a maximálne komfortná.

Napriek tomu, že je odstraňovanie chĺpkov IPL epilátorom jednoduché a bezbolestné, nie je vhodné pre každého. Neodporúča sa pre osoby s citlivou pokožkou či počas tehotenstva. V našom článku rozoberáme pre koho je IPL epilátor vhodný a tiež sa dozviete, ako používať IPL epilátor tak, aby ste dosiahli želané výsledky.

V našej ponuke nájdete IPL epilátory týchto výrobcov:

  • Philips

  • Braun

  • Beurer

ipl-epilator-braun

Philips Lumea - epilátor s profesionálnymi výsledkami

V našej ponuke nájdete Philips Lumea, ktorý sa radí medzi špičku v oblasti laserovej epilácie, ktorú si navyše môžete dopriať v pohodlí domova. Sľubuje trvalé výsledky a chĺpky z tela odstráni až na dobu 12 mesiacov, vďaka čomu vám úplne odpadá starosť s holením. Revolučná IPL technológia využíva intenzívne pulzné svetlo, ktoré pôsobí priamo na korienky chĺpkov a tie začnú slabnúť a postupne vypadávať.

Ošetrenie pomocou Philips Lumea je vhodné pre rôzne časti tela vďaka rôznym nadstavcom, ako je nadstavec na telo pre epiláciu veľkých miest na tele, nadstavec pre oblasti v okolí bikín či podpazuší, a v balení nájdete aj nadstavec určený na epiláciu tváre. Doprajte si luxus a stavte na Philips Lumea epilátor.

ipl-epilator-philips-lumea

Iné metódy odstraňovania chĺpkov na tele

Okrem elektrických strojčekov na holenie a epilátorov však existujú aj ďalšie metódy odstraňovania nežiadúcich chĺpkov na tele, ako je napríklad voskovanie či depilácia pomocou špeciálnych krémov. V našom článku “Ako sa zbaviť chĺpkov na tele” sa dozviete všetky potrebné informácie.

Zhrnutie na záver

Najlepší dámsky holiaci strojček je ten, ktorý spĺňa všetky vaše potreby. Ak máte citlivú pokožku, je pre vás vhodnejší elektrický holiaci strojček. Ak nechcete strácať čas častým odstraňovaním chĺpkov z tela a želáte si dlhodobé výsledky potom je IPL epilátor pre vás ako stvorený. Pre bezbolestné holenie je najlepší dámsky holiaci strojček elektrický, v prípade, že nemáte citlivú pokožku a pre dlhodobé výsledky, si zvoľte epilátor. Pre rýchle a cenovo najdostupnejšie odstránenie chĺpkov z akejkoľvek časti tela sú skvelé manuálne strojčeky.

Veríme, že na základe nášho článku si vyberiete najlepší dámsky holiaci strojček, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a preferenciám.