Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako vybrať inteligentné hodinky pre deti

Inteligentné hodinky pre deti sú stále viac obľúbené a sú neoceniteľným spojením medzi bezpečnosťou a zábavou. Ak ste sa rozhodli kúpiť vášmu dieťaťu smart hodinky, no netušíte, ktorý model by bol najvhodnejší, nezúfajte. V tomto článku sa pokúsime ponúknuť komplexný prehľad výhod detských smart hodiniek, s dôrazom na ich komunikačné a bezpečnostné aspekty. Okrem toho budeme venovať pozornosť aj ich dizajnu a kvalite materiálov, ktoré zabezpečia pohodlné používanie pre vaše dieťa na dlhú dobu.

Inteligentné hodinky pre deti.

Prečo zaobstarať dieťaťu smart hodinky?

V súčasnosti nie je ničím prekvapivé ak má dieťa vlastný mobil. Smartfóny pre deti slúžia najmä na komunikáciu, no často ponúkajú aj množstvo funkcií a aplikácií, ktoré ich bavia a učia novým veciam. Pokiaľ však vaše dieťa nemá vlastný mobil, mnohé modely detských smart hodiniek sú skvelou alternatívou.

Okrem základnej komunikácie poskytujú aj možnosť sledovať polohu dieťaťa, čo je obzvlášť užitočné, keď vaše dieťa vyjde von samé. S inteligentnými aplikáciami budete mať stále aktuálne informácie priamo vo vašom mobile a riziko straty hodiniek je tiež výrazne nižšie, pretože deti majú hodinky stále na zápästí. Zároveň je cena detských smart hodiniek oveľa nižšia v porovnaní s smartfónmi. Okrem základných komunikačných funkcií (SMS, hlasové správy, telefonovanie, WiFi) sa tieto hodinky starajú aj o bezpečnosť a váš pokoj na duši.

Inteligentné hodinky pre deti toho dokážu oveľa viac, než by ste si dokázali predstaviť. Majú schopnosť vytvárať selfie fotky, umožňujú vám s vašim dieťaťom komunikovať prostredníctvom videohovorov, vedia monitorovať športové výkony a sledovať kvalitu spánku vášho dieťaťa. Tieto šikovné zariadenia dokážu deti motivovať k aktívnejšiemu životnému štýlu, či už stanovovaním cieľov pre pohyb, alebo sledovaním kalórií.

Pred nákupom konkrétneho modelu je dobré sa porozprávať so svojím dieťaťom čo očakáva od hodiniek. Cieľom je nájsť riešenie, ktoré bude vyhovovať vám obom.

Smart hodinky dokážu motivovať dieťa k aktívnejšiemu životnému štýlu.

Kedy je ten správny čas na smart hodinky pre vaše dieťa?

Vek dieťaťa je kľúčovým faktorom pri rozhodovaní sa o nákupe inteligentných hodiniek. Je dobré pri výbere starostlivo zvážiť, čo od týchto hodiniek očakávate, aké funkcie chcete aby mali a či budú slúžiť len pre dieťa, alebo aj pre vás. Práve preto by voľba správnych hodiniek mala zohľadňovať vek dieťaťa, pretože teenager bude mať iné požiadavky ako prváčik.

Smart hodinky pre malých školákov

Viacerí výrobcovia smart hodiniek pre deti uvádzajú vhodnosť týchto zariadení už od 3 rokov. Je však otázne či také malé dieťa využije všetky funkcie týchto hodiniek. Deti v tomto veku zvyčajne nevychádzajú samé von a zrejme ešte nemajú schopnosť čítať či písať, čo znamená, že niektoré funkcie budú pre ne zbytočné. Pre predškolákov môžu byť smart hodinky skvelou didaktickou pomôckou a zábavným prostriedkom. Tieto hodinky môžu obsahovať interaktívne hry, jednoduché matematické a jazykové hry a iné vzdelávacie prvky. Zároveň môžu byť tieto smart hodinky lacnejšou a menej stresujúcou alternatívou k drahému smartfónu.

Pre malých školákov sú smart hodinky vynikajúcim prostriedkom na komunikáciu so svojim rodičom, keďže sa začínajú osamostatňovať a môžu začať chodiť do školy samé. Ideálnou voľbou sú smart hodinky s GPS lokalizáciou, pretože umožňujú rodičom sledovať pohyb ich dieťaťa a byť pokojnejšími ohľadom ich bezpečnosti. Okrem toho, možnosť volania a SMS komunikácie umožní deťom a rodičom udržiavať spojenie počas dňa. Tieto hodinky môžu byť aj didaktickým nástrojom na podporu učenia a rozvoja detí, môžu obsahovať jednoduché hry a zábavné aplikácie, ktoré deti zabavia a zároveň rozvíjajú ich schopnosti.

​​​​​​​Smart hodinky pre tínedžerov

Násťročné deti sú zvyčajne samostatnejšie a majú iné požiadavky na výbavu hodiniek. Väčšinou už vlastnia mobilný telefón, a preto sú ich požiadavky na smart hodinky odlišné. Pre staršie deti by mali hodinky byť najmä praktické. Je na mieste zvážiť nákup inteligentných hodiniek pre dospelých, ktoré ponúkajú viac funkcií. Pre staršie deti sú dôležité predovšetkým funkcie na meranie fyzickej aktivity (krokomer, spálené kalórie), zdravotné funkcie, ako sú meranie kyslíka v krvi, krvný tlak, pitný režim, srdcový tep a poskytujú tiež prístup na sociálne siete či zábavu v čase oddychu (hudobný prehrávač, WiFi). Generácia mladých často vyhľadáva aj platbu hodinkami (NFC) a dostávanie notifikácií z mobilu, ktoré sú prítomné vo vybraných dospeláckych modeloch.

​​​​​​​Smart hodinky pre deti a zachovanie súkromia

Rodičia sú vždy pokojnejší, ak môžu mať prehľad o tom, čo robí, a kde sa nachádza ich dieťa. Väčšina detí má preto mobilný telefón, vďaka ktorému sa vedia rodičia s dieťaťom spojiť a ubezpečiť sa či je v poriadku. Vďaka detským smart hodinkám majú rodičia možnosť sledovať polohu dieťaťa, komunikovať s ním vtedy, keď je to potrebné. Zároveň je tiež dôležité nezabudnúť na rešpektovanie súkromia dieťaťa. Preto je vhodné vybrať také funkcie, ktoré sú relevantné a dôležité pre bezpečnosť a komunikáciu a nepreťažovať hodinky nadbytočnými funkciami, ktoré by mohli ohroziť súkromie. V konečnom dôsledku ide o to nájsť rovnováhu medzi kontrolou a dôverou, aby sa deti cítili samostatné a zároveň chránené.

Funkcia volania na hodinkách.

​​​​​​​Inteligentné hodinky pre deti v škole – áno či nie?

S hodinkami je to podobné ako s mobilnými telefónmi. Sú výborným nástrojom pre komunikáciu s deťmi, no môžu spôsobovať problémy počas vyučovania. Väčšina škôl zakazuje používanie mobilných telefónov počas vyučovania, či už kvôli rušeniu alebo obavám z podvádzania pri testoch. Naopak, smart hodinky majú výhodu, že môžu byť na niektorých školách tolerované, ak sú v tichom režime a vypnuté počas vyučovania. No modely pre staršie deti, ktoré umožňujú ukladanie poznámok či používanie aplikácií, môžu predstavovať väčšie riziko pre školskú disciplínu.

Je preto dôležité pred nákupom skontrolovať či škola, ktorú dieťa navštevuje, nemá v školskom poriadku zakázané nosenie inteligentných hodiniek počas vyučovania. Rovnako dôležité je mať s dieťaťom otvorený dialóg o tom, aké sú pravidlá používania týchto zariadení v škole.

​​​​​​​Aké funkcie môžu mať smart hodinky pre deti?

Predtým, než sa pustíme do technických parametrov smart hodiniek pre deti, zameriame sa na všetky možné funkcie, ktoré tieto hodinky môžu ponúknuť.

Smart hodinky pre deti disponujú množstvom užitočných funkcií, ktoré ich robia atraktívnymi a praktickými. Podobne ako u inteligentných hodiniek pre dospelých, aj u tých pre deti je možné prepojenie s mobilným telefónom či už pomocou operačného systému Android alebo iOS. Okrem základnej funkcie zobrazovania aktuálneho času majú tieto hodinky množstvo ďalších možností.

Telefonovanie a posielanie správ (SMS) - niektoré modely hodiniek umožňujú deťom a rodičom telefonovať medzi sebou. Táto funkcia umožňuje rýchlu komunikáciu a udržiavanie kontaktu v prípade potreby. Je dôležité poznamenať, že pre možnosť telefonovania a odosielania SMS správ s detskými inteligentnými hodinkami je nevyhnutná prítomnosť SIM karty.

SOS tlačidlo je jednou z najdôležitejších bezpečnostných funkcií inteligentných hodiniek pre deti. V prípade núdze dieťa stačí toto tlačidlo a hodinky automaticky odošlú upozornenie na prednastavené telefónne čísla. Rodičia sú často prvými kontaktmi, ale môžete nastaviť aj iné kontakty. Táto funkcia zaisťuje, že dieťa môže rýchlo požiadať o pomoc.

GPS lokátor v týchto hodinkách umožňuje presné sledovanie polohy dieťaťa. Pomocou mobilnej aplikácie môžu rodičia vidieť, kde sa dieťa práve nachádza s presnosťou na pár metrov. Okrem sledovania polohy môžete vytvoriť aj bezpečnostné zóny, čo znamená, že dostanete upozornenie, keď dieťa opustí dané miesto alebo vstúpi do určitého miesta. Táto funkcia je neoceniteľná pre bezpečnosť detí.

Rodičovský zámok je nástrojom, ktorý umožňuje rodičom vypnúť hodinky na diaľku cez mobilnú aplikáciu. To znamená, že dieťa nemôže hodinky vypnúť bez vedomia rodičov. To môže byť užitočné, ak si chcete byť istý, že hodinky zostanú zapnuté, keď je to potrebné.

Integrovaný fotoaparát a kamera umožňujú deťom zachytiť momenty a komunikovať vizuálne s rodinou a priateľmi. Tieto funkcie môžu byť veľmi zábavné a pomáhajú deťom vyjadriť svoju kreativitu.

História pohybu umožňuje rodičom sledovať pohyb svojich detí počas dňa. Mobilná aplikácia zaznamenáva, kde sa dieťa pohybovalo, čo je užitočné pre monitorovanie jeho aktivity a bezpečnosti.

Skryté odpočúvanie a fotografovanie - niektoré hodinky umožňujú rodičom na diaľku aktivovať mikrofón na hodinkách, aby mohli počúvať, čo sa deje v okolí dieťaťa. Niektoré hodinky dokonca umožňujú vytváranie fotografií. Táto funkcia môže byť užitočná v kritických situáciách alebo keď dieťa neodpovedá.

Okrem bezpečnostných funkcií obsahujú tieto hodinky aj rôzne praktické a zábavné funkcie, ktoré môžu deti oceniť. Medzi nimi sú budík, krokomer na meranie fyzickej aktivity, pripomienky, LED svetlo, fotoaparát, hry a ďalšie. Tieto funkcie môžu hodinky pre deti urobiť atraktívnymi a zábavnými.

Dôležité je, že detské smart hodinky kombinujú bezpečnostné funkcie s praktickými a zábavnými možnosťami, čím sa stávajú užitočným nástrojom pre udržanie kontaktu a zabezpečenie bezpečnosti detí.

Smart hodinky pre deti s možnosťou videohovoru.

​​​​​​​Inteligentné hodinky pre deti – dôležité parametre pri výbere

Predstavujeme vám technické parametre, ktoré sú kľúčové pre pohodlné používanie a dlhú životnosť detských hodiniek.

Materiál a dizajn

Smart hodinky prichádzajú priamo do kontaktu s pokožkou vášho dieťaťa, a preto je dôležité zistiť, z akých materiálov sú vyrobené.

Remienok hodiniek by mal byť zdravotne nezávadný, hypoalergénny a praktické je, ak je vymeniteľný. Vybrať si môžete silikónový remienok alebo gumový, ktorý je oveľa pružnejší a menej náročný na údržbu než remienok zo silikónu.

Okrem materiálov je dôležité zohľadniť aj celkové prevedenie hodiniek. Smart hodinky pre deti môžu mať špeciálne farebné prevedenie pre chlapcov alebo dievčatá a tiež sa líšia aj tvarom ciferníka. Niektoré modely môžu mať guľatý alebo hranatý ciferník. Krycie sklíčko ciferníka by malo byť dostatočne odolné voči nárazom a poškodeniu. Ideálne je ak je vyrobené z polyamidu alebo chemicky tvrdené. Vtedy máte istotu, že smart hodinky deťom vydržia dlho.

Taktiež zvážte veľkosť displeja, pričom odporúčaná uhlopriečka by mala byť aspoň 1,3 palca. Hmotnosť hodiniek by nemala presahovať 50 gramov.

Smart hodinky pre dievčatá a chlapcov.

​​​​​​​Odolnosť konštrukcie

Odolnosť hodiniek je kľúčovým faktorom, najmä ak sú vaše deti aktívne a radi športujú. Odolnosť je obvykle označovaná špecifickým systémom písmen IP a čísel, ktoré reprezentujú ochranu proti prachu a vode. Čím vyššie sú tieto čísla, tým odolnejšie sú hodinky.

Pomôcť by vám mohlo nasledovné rozdelenie detských hodiniek a ich odolnosti voči prachu a vode:

  • IPX3 - tieto hodinky sú odolné len voči kvapkám vody, teda dažďu.
  • IPX4 - tieto hodinky vydržia špliechajúcu vodu zo všetkých smerov.
  • IPX5 a IPX6 - detské smart hodinky sú odolné voči tryskajúcej alebo intenzívne tryskajúcej vode.
  • IPX7 - hodinky sú schopné odolať dočasnému ponoreniu.
  • IPX8 - tieto hodinky vydržia trvalé ponorenie a sú vhodné aj na plávanie či kúpanie.

Výdrž batérie

Pri kúpe hodiniek pre deti vás bude pravdepodobne zaujímať, ako dlho môžete očakávať, že budú hodinky fungovať na jedno nabitie. Výrobcovia zvyčajne uvádzajú výdrž hodiniek v plnej prevádzke 2 až 3 dni. Je však dôležité poznamenať, že reálne výsledky sa môžu líšiť, a to najmä vtedy ak intenzívne využívate GPS funkciu alebo časté telefonáty.

Existuje minimálna kapacita batérie, ktorú je možné považovať za dostačujúcu. Je to zhruba 400 - 500 mAh. Toto číslo môže byť dobrým ukazovateľom toho, či budú hodinky schopné vydržať celý deň bez potreby nabíjania. Všeobecne platí, že čím vyššia je kapacita batérie, tým dlhšie môžete očakávať výdrž.

Detské smart hodinky je možné nabíjať cez dokovacie zariadenie alebo pomocou konektora USB/micro USB.

Detské smart hodinky potrebujú s úložným priestorom na hudbu.

​​​​​​​Úložný priestor

Úložný priestor na detských smart hodinkách je ďalším podstatným parametrom, na ktorý by ste mali myslieť. Hovorí o kapacite pamäte, ktorú hodinky ponúkajú pre uloženie dát, aplikácií a médií.

Všeobecne platí, že modely s 2 GB RAM a viac by mali byť pre vás a vaše dieťa postačujúce. To znamená, že budete mať dosť miesta na inštaláciu aplikácií, ukladanie dát a vykonávanie úloh. Avšak, ak plánujete uložiť veľké množstvo fotografií alebo videí na hodinky, budete potrebovať viac úložného priestoru.

Je dobré vedieť, že úložný priestor je obzvlášť dôležitý, ak plánujete používať funkcie na ukladanie fotografií alebo videí na detských smart hodinkách.

​​​​​​​Typ lokalizácie

Pri výbere detských hodiniek s GPS by mali rodičia venovať pozornosť tomu, aký typ lokalizačného systému používajú. Rôzne modely smart hodiniek majú rôzne spôsoby určovania polohy, a to ovplyvňuje presnosť, s akou môžete sledovať svoje dieťa.

GPS (Global Positioning System) je jedným z najpresnejších spôsobov lokalizácie. Využíva signál z družíc obiehajúcich okolo Zeme, čo umožňuje určiť polohu s presnosťou do niekoľkých metrov.

LBS (Location-Based Service) využíva signály mobilných veží a GSM (mobilné telefónne siete) rovnako. Tieto metódy sú menej presné než GPS, ale stále poskytujú dostatočnú presnosť pre mnoho situácií.

WiFi lokalizácia využíva blízke WiFi hotspoty na určovanie polohy. To môže byť užitočné v mestských oblastiach, ale menej efektívne vo vidieckych oblastiach.

GLONASS je ruský navigačný systém podobný GPS.

Nezabudnite skontrolovať aj frekvenciu, s akou hodinky odosielajú svoju aktuálnu polohu do aplikácie. Kvalitnejšie hodinky to robia častejšie, čím prispievajú k presnejšiemu určeniu polohy. Rozhodujúce je nájsť kompromis medzi presnosťou a frekvenciou odosielania, ktorý zodpovedá vašim potrebám a detským aktivitám.

Detské smart hodinky s dotykovým displejom.

​​​​​​​Ovládanie hodiniek

Pre deti je dôležité, aby mali smart hodinky jednoduché a intuitívne ovládanie, čím sa minimalizujú komplikácie pri používaní. Deti s menším vekom ocenia kombináciu dotykového displeja a tlačidiel, ktorá im umožní ľahké ovládanie.

Naopak, staršie deti môžu uprednostňovať hodinky s väčším počtom funkcií a pokročilejším ovládaním pre rozšírené možnosti použitia. To môže zahŕňať dotykový displej a väčšiu flexibilitu v nastaveniach a aplikáciách. Výber ovládania je však dôležité prispôsobiť veku a schopnostiam konkrétneho dieťaťa. S ohľadom na veľkosť prstov detí môžu byť smart hodinky s väčším displejom vhodnejšie, avšak príliš malý displej by mohol komplikovať presné ovládanie. Rovnako je dôležité zvážiť aj šírku remienka, pretože širší remienok môže zvýšiť pohodlie a uľahčiť manipuláciu s hodinkami.

​​​​​​​Inteligentné hodinky pre deti - cena a značka

Smart hodinky pre deti prichádzajú v rôznych cenových kategóriách, čo umožňuje rodičom vybrať si to, čo najlepšie vyhovuje ich potrebám a rozpočtu. Ceny sa pohybujú od približne 20 do 160 eur. Pri výbere je dôležité zvážiť, aké funkcie sú pre vás kľúčové, aby ste sa vyhli zbytočným nákladom.

Smart hodinky pre deti do 50 eur ponúkajú základné funkcie, ako je GPS lokalizácia a možnosť telefonovania. Tieto modely sú ideálne pre tých, ktorí chcú jednoduchý a cenovo dostupný spôsob sledovania svojich detí.

V cenovom rozmedzí od 50 do 100 eur nájdete hodinky s atraktívnym dizajnom a väčším počtom funkcií, ako sú hry a ďalšie zábavné prvky. Tieto hodinky poskytujú dobrý pomer cena/kvalita.

Smart hodinky pre deti nad 100 eur sú vybavené nadštandardnou výbavou a kombinujú množstvo užitočných a zábavných funkcií s bezpečnostnými prvkami. Tieto modely sú vhodné pre tých, ktorí hľadajú vysoký štandard výbavy a ochrany svojho dieťaťa.

Pri výbere smart hodiniek pre deti si tiež všimnite značku výrobcu. V našej ponuke nájdete značky smart hodiniek pre deti ako sú Canyon, Carneo či Forever a odlišujú sa od seba cenou, funkciami a prevedením.

Je dôležité nájsť také hodinky, ktoré spĺňajú vaše očakávania v oblasti kvality, technického vybavenia a jazykových možností ovládania.

Súvisiace kategórie

Detské smart hodinky