Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Ako spárovať inteligentné hodinky s telefónom

Jedným z najnovších trendov súčasných technologických vymožeností sú inteligentné hodinky a fitness náramky. Smart hodinky nielenže zobrazujú čas, ale sú tiež prepojené so smartfónmi a ponúkajú celý rad doplnkových funkcií. Avšak, aby ste mohli plnohodnotne využívať ich potenciál, je nutné hodinky správne spárovať s vašim mobilným zariadením. Poradíme vám, ako jednoducho spárovať vaše smart hodinky so smartfónom a využívať ich tak naplno.

Ako spárovať inteligentné hodinky s telefónom.

Kompatibilita a výber operačného systému

Pred tým, ako sa rozhodnete pre konkrétne inteligentné hodinky, uistite sa, že sú kompatibilné s vaším smartfónom. Nie všetky inteligentné hodinky sa totiž dajú spojiť so všetkými typmi telefónov. Zatiaľ čo niektoré zariadenia majú možnosť pripojenia k telefónom so systémom Android aj iOS, iné sú viac uzavreté a fungujú výlučne s príslušnými značkami, napríklad Apple Watch s iPhone.

Jedným z hlavných faktorov, na ktorý by ste mali brať ohľad, je verzia operačného systému vášho smartfónu. Niekedy môžu inteligentné hodinky vyžadovať najnovšiu verziu OS na správne fungovanie. Ak teda vlastníte starší telefón, ktorý už nie je schopný nainštalovať najnovšie aktualizácie, môže nastať problém s párovaním.

Každý výrobca smart hodiniek poskytuje informácie o tom, s akými operačnými systémami sú kompatibilné. Je nevyhnutné tieto údaje dôkladne preštudovať, aby ste si boli istí, že váš smartfón a nové inteligentné hodinky budú spolu dokonale spolupracovať.

To, akú verziu systému aktuálne máte, zistíte veľmi jednoducho:

  • V systéme Android zistite verziu systému jednoducho v Nastaveniach. Prejdite do karty Systém, potom do Rozšírené a v karte Aktualizácia systému zistíte potrebné informácie.
  • V iPhone stačí prejsť do karty Nastavenia, vybrať kartu Všeobecné a tam nájdete informácie o verzii systému.

Pripojenie smart hodiniek k telefónu.

Postup ako spárovať smart hodinky s telefónom

Pred samotným pripojením smart hodiniek k vášmu telefónu je dôležité mať na pamäti, že hodinky môžete spárovať súčasne len s jedným mobilným telefónom. Ak by ste neskôr menili smartfón alebo plánovali darovať hodinky, nezabudnite zrušiť ich párovanie s pôvodným zariadením. Tento proces je možné realizovať v nastaveniach hodiniek. Nájdete ho obvykle v sekciách systém alebo nastavenia, kde vyberiete možnosť odpojiť a následne zresetovať hodinky.

1. Nainštalujte si aplikáciu pre správne funkcie

V prípade smartfónov so systémom Android si stiahnite bezplatnú aplikáciu Wear OS z obchodu PlayStore. Pre párovanie Apple Watch hodiniek s iPhonom, použite aplikáciu Apple Watch v Apple Store. Potom len zapnite a nastavte hodinky podľa nasledujúcich inštrukcií.

2. Zapnite a nastavte hodinky

Po inštalácii aplikácie v smartfóne a zapnutí hodiniek vyberte príušný jazyk a odsúhlaste licenčnú zmluvu. Následne pokračujte v konfigurácii hodiniek a prejdite k spárovaniu s telefónom. Na smartfóne potom otvorte aplikáciu pre inteligentné hodinky a vyberte možnosť konfigurovať.

3. Zapnite Bluetooth a pripojte sa

Po konfigurácii prepojenia sa hodinky automaticky prepoja vždy, keď je na oboch zariadeniach aktivovaný Bluetooth. Ak sa spojenie nerealizuje, otvorte na hodinkách nastavenia a vyhľadajte možnosť pripojiteľnosti či Bluetooth. Tu prepojte obe zariadenia. Pamätajte, že dosah Bluetooth môže byť obmedzený, a preto odporúčame udržiavať hodinky blízko telefónu.

4. Stiahnite si príslušnú mobilnú aplikáciu

Väčšina výrobcov vyžaduje stiahnutie oficiálnej mobilnej aplikácie pre párovanie. Nájdete ju v App Store pre iPhone alebo v Google Play pre Android. Ak existuje viacero aplikácií od jedného výrobcu, zvyčajne stačí jedna základná aplikácia.

5. Postupujte podľa pokynov v aplikácii

Spustite párovanie v aplikácii a postupujte podľa pokynov na displeji. Niekedy budete potrebovať skopírovať číselný kód z hodiniek, inokedy použiť kód QR alebo iný symbol. Pokyny sú zvyčajne jasné, ale v prípade nejasností sa môžete pozrieť do návodu od výrobcu.

6. Možné problémy s párovaním a ich riešenie

Párovanie hodiniek sa vždy vykonáva prostredníctvom príslušnej aplikácie v telefóne a nie priamo cez nastavenia Bluetooth. Ak sa pokúsite o párovanie priamo v menu Bluetooth, nedôjde k žiadnej konfigurácii. Párovanie vždy realizujte cez príslušnú aplikáciu pre smart hodinky.

Ak párovanie stále nefunguje, skontrolujte, či máte nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie pre smart hodinky. Neaktuálna verzia môže spôsobiť problémy. Pred párovaním si teda overte, či máte stiahnutú najnovšiu aktualizáciu z príslušného obchodu s aplikáciami.

Riešenie prípadných problémov:

  • Pripojenie k internetu - uistite sa, že váš inteligentný telefón je pripojený k internetu cez Wifi alebo mobilné dáta. Niektoré funkcie môžu vyžadovať prítomnosť internetového pripojenia.
  • Bluetooth a režim lietadlo - obe zariadenia, telefón aj hodinky, musia mať aktivované Bluetooth pripojenie a ani jedno by nemalo byť v režime lietadlo. Tieto podmienky sú nevyhnutné pre úspešné párovanie.
  • Reštartujte zariadenia - v prípade nesprávneho fungovania skúste reštartovať telefón alebo hodinky. Jednoduchý reštart môže vyriešiť mnohé technické problémy.
  • Reset hodiniek do továrenských nastavení - ak ani po opakovaných pokusoch párovanie nefunguje, môžete skúsiť resetovať hodinky do továrenských nastavení. Toto riešenie však odstráni všetky uložené údaje na hodinkách.
  • Odlišné kódy pri párovaní - ak sa na telefóne a hodinkách objavia odlišné párovacie kódy, prerušte proces párovania a skúste ho znovu. Uistite sa, že oba kódy sú rovnaké a správne zadané.
  • Blízkosť zariadení - párovanie bude úspešnejšie, ak sú obe zariadenia, telefón a hodinky, umiestnené čo najbližšie k sebe.
  • Kontaktujte zákaznícku podporu - ak všetky predchádzajúce kroky nevedú k úspechu a párovanie stále nefunguje, kontaktujte zákaznícku podporu výrobcu hodiniek. Odborníci vám môžu poskytnúť presnejšie riešenia a pokyny na odstránenie problémov.

Jednoduché spárovanie smart hodiniek s telefónom.

Návod ako spárovať obľúbené značky smart hodiniek s telefónom

Prinášame vám prehľadný návod v jednoduchých krokoch, vďaka ktorému môžete okamžite využívať všetky výhody vašich smart hodiniek s telefónom. Nezabudnite si prečítať aj návod od výrobcu pre konkrétnu značku pre prípadné špecifické pokyny.

Ako spárovať smart hodinky Apple Watch

Spárovanie smart hodiniek Apple s iPhone je neuveriteľne jednoduché a intuitívne. Postupujte podľa týchto krokov, aby ste rýchlo začali využívať všetky funkcie svojich hodiniek.

  • Nasaďte si hodinky na ruku a zapnite ich podržaním bočného tlačidla, kým sa neobjaví logo Apple.
  • Odomknite iPhone, zapnite Bluetooth a umiestnite ho do blízkosti hodiniek. Na iPhone sa automaticky zobrazí obrazovka párovania.
  • Postupujte podľa pokynov na obrazovke pre dokončenie párovania.
  • Klepnite na "Nastaviť pre seba" na iPhone. Umiestnite iPhone tak, aby sa hodinky objavili v hľadáčiku appky pre Apple Watch, čím sa spárujú.
  • Aktualizujte iPhone na najnovšiu verziu iOS.
  • Uistite sa, že Bluetooth na iPhone je zapnutý a pripojený k Wi-Fi alebo mobilnej sieti.
  • Pokračujte podľa pokynov na obrazovke pre vytvorenie Apple ID, vytvorenie kódu a ďalšie nastavenia.

Ďalšia možnosť spárovania Apple Watch s iPhonom

Ak sa obrazovka párovania neukáže, môžete ju vyvolať manuálnym otvorením aplikácie Apple Watch na iPhone a kliknutím na "Spárovať nové hodinky". Nezabudnite urobiť synchronizáciu hodiniek s iPhone a ponechať zariadenia blízko seba. Týmto jednoduchým postupom získate prístup k všetkým funkciám vašich Apple Watch.

 

 

Spárovanie Apple Watch s iPhonom.

Ako spárovať smart hodinky Samsung Galaxy Watch

Pred spárovaním vašich Samsung Galaxy Watch s telefónom sa uistite, že máte nainštalovanú aplikáciu Galaxy Wearable. Ak ju nemáte, nájdete ju zadarmo na Google Play. Po nainštalovaní aplikácie sa stačí riadiť nasledujúcimi pokynmi:

  • Zapnite hodinky dlhším podržaním tlačidla Domov na hodinkách.
  • Aktivujte Bluetooth na svojom smartfóne a spustite aplikáciu Galaxy Wearable.
  • V aplikácii klepnite na "Pripojiť ku Gear". Vyberte svoje hodinky a spustite párovanie.
  • Postupujte podľa pokynov na obrazovke, ktoré vás navigujú cez dokončenie párovania.
  • Po úspešnom párovaní sa na hodinkách spustí krátky návod, ktorý vám pomôže rýchlo začať využívať všetky funkcie hodiniek Samsung Galaxy Watch.

 

 

K úspešnému spárovaniu hodiniek Samsung Galaxy Watch s vašim smartfónom vám môže poslúžiť aj tento videonávod:

Ako spárovať smart hodinky Huawei

Pre pripojenie svojich smart hodiniek Huawei k telefónu stačí nasledovať niekoľko jednoduchých krokov.

Stiahnite si a nainštalujte si aplikáciu Huawei Zdravie podľa vášho operačného systému. Používatelia so systémom Android potrebujú aplikáciu HUAWEI Health a používatelia so systémom iOS potrebujú aplikáciu HUAWEI Zdravie.

  • Otvorte aplikáciu HUAWEI Zdravie a udeľte potrebné povolenia. Následne prejdite do časti Zariadenia - Pridať - Inteligentné hodinky alebo inteligentné náramky. Vyberte názov zariadenia a nasledujte pokyny na obrazovke.
  • Skontrolujte aktuálnosť svojej aplikácie HUAWEI Zdravie v časti Ja - Skontrolovať aktualizácie.
  • Zapnite svoje smart hodinky Huawei stlačením tlačidla Nahor, kým nezavibrujú a nezobrazí sa logo.
  • Aktivujte Bluetooth na telefóne a zapnite aplikáciu Huawei Zdravie a potvrďte požadované povolenia.
  • Následne v aplikácii kliknite na políčko ZariadeniaPridať - Inteligentné hodinky a vyberte názov zariadenia.
  • Klepnite na tlačidlo Spárovať a potom na hodinkách potvrďte žiadosť o párovanie.
  • Po dokončení párovania na hodinkách sa zobrazí domovská obrazovka a dochádza k synchronizácii s telefónom.

Spárovanie smart hodiniek Huawei s telefónom.

Ako spárovať smart hodinky Xiaomi

Chcete využívať svoje smart hodinky Xiaomi naplno? Nie je nič jednoduchšie ako správne párovanie s telefónom.

Nasledujte tieto 4 jednoduché kroky:

  1. Stiahnite si aplikáciu Xiaomi Wear - pred párovaním sa uistite, že máte v telefóne nainštalovanú aplikáciu Xiaomi Wear. Aplikáciu si stiahnite z oficiálneho obchodu s aplikáciami pre váš operačný systém.
  2. Zapnite hodinky - zapnite smart hodinky Xiaomi podržaním tlačidla Domov alebo tlačidla na zapnutie. Potom aktivujte Bluetooth na svojom telefóne, aby bol pripravený na párovanie.
  3. Spustite párovanie - otvorte aplikáciu Xiaomi Wear na telefóne a v aplikácii nájdite možnosť pre párovanie s hodinkami a spustite túto funkciu. Postupujte podľa pokynov v aplikácii na obrazovke.
  4. Synchronizácia s telefónom - po dokončení párovania sa smart hodinky Xiaomi automaticky synchronizujú s telefónom. Uistite sa, že všetky nastavenia a aktualizácie sú dokončené pre optimálne používanie.

 

 

Xiaomi Redmi Band s funkciami, ktoré si viete pohodlne sledovať na mobilnom telefóne.

Súvisiace kategórie

Telefóny a smart hodinky Mobilné telefóny Smart hodinky a náramky Smart hodinky