Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

5 spôsobov, ako zabezpečiť domov pred dovolenkou

Na internete nájdete veľa rád, ktoré sľubujú, že vás ochránia pred zlodejmi, keď odídete na dovolenku. Od klasických trikov, ako napríklad nezatiahnuť závesy alebo prádlo vystaviť na balkón, po moderné smart riešenia, ktoré simuluju vašu prítomnosť tým, že automaticky prepínajú svetlo v stanovených časoch. Avšak treba si uvedomiť, že zlodeji bývajú často vynaliezaví a preto pri zabezpečení domácnosti počas vašej neprítomnosti treba myslieť na detaily. Problémom však nie sú len zlodeji, ale aj škody na majetku, ktoré si môžete zlým zabezpečením domácnosti sami nechcene spôsobiť. V našom článku sme pre vás zhrnuli tipy, ako zabezpečiť domov pred dovolenkou.

Ako zabezpečiť domov pred dovolenkou.

1. Buďte zodpovedný

Pred odchodom na dovolenku je nevyhnutné, aby ste venovali osobitnú pozornosť zabezpečeniu vášho domova. Zodpovedným správaním zabezpečíte, že bude váš dom chránený počas dovolenky, a že sa budete môcť vrátiť do pokojného a bezpečného prostredia.

Zabezpečiť váš dom môžete viacerými spôsobmi. Pred odchodom na dovolenku vám odporúčame, aby ste venovali pozornosť najmä týmto veciam:

  • Skontrolujte, či sú všetky dvere a okná správne zavreté a zamknuté. Uložte svoje cennosti, šperky a dôležité dokumenty preč z viditeľných miest.
  • Uistite sa, že brána a garáž sú dôkladne zamknuté.
  • Ak máte moderný bezpečnostný systém, využite jeho možnosti na monitorovanie stavov dverí a okien aj na diaľku cez mobilnú aplikáciu.
  • Požiadajte blízkych členov rodiny alebo spoľahlivých susedov, aby pravidelne kontrolovali váš dom, preberali poštu a sledovali či je všetko v poriadku.
  • Nikdy nenechávajte rezervné kľúče pod rohožkou, v kvetináči alebo na inom viditeľnom mieste.
  • Využite časovače na osvetlenie alebo inteligentné riešenia na automatické zapnutie svetla v rôznych miestnostiach vo vašom dome, aby vytvárali ilúziu vašej prítomnosti.

2. O dovolenke povedzte len najbližším

Nemalý počet prípadov vlámaní do bytov alebo domov má na svedomí dobre informovaný zlodej, ktorý sa dozvedel o absencii majiteľov z druhej alebo dokonca tretej ruky. V niektorých prípadoch dokonca priamo od samotných dovolenkujúcich. Preto sa stáva stále dôležitejším, aby ste si uvedomili váhu informácií, ktoré zdieľate so svojím okolím, a aby ste si starostlivo vybrali, komu a kedy prezradíte svoje plány. Ochrana vášho domova začína už pred odchodom na dovolenku a úzko súvisí s tým, kto sa dozvie o vašej neprítomnosti.

O radosť z plánovanej dovolenky sa často ľudia delia s ostatnými, zvyčajne prostredníctvom sociálnych sietí. Nie každý, kto bude vedieť o vašej neprítomnosti však môže mať na srdci najlepšie záujmy. Preto si dávajte veľký pozor na to, aké informácie zdieľate na sociálnych sieťach a komu o vašej neprítomnosti poviete. Odporúčame vám o vašej dovolenke povedať len ľuďom, ktorým môžete skutočne dôverovať.

Efektívnym riešením je kamerový systém.

3. Investujte do kamerového systému

V modernom svete je veľa možností, ako zabezpečiť svoj domov počas dovolenky. Jednou z efektívnych stratégií, ako mať váš domov pod kontrolou aj v prípade vašej neprítomnosti sú kamerové systémy. Tie dokážu sledovať dianie okolo vášho domu a na druhej strane ich môžete napojiť na profesionálnu strážnu službu, ktorá v prípade potreby automaticky spustí poplach. Samozrejme, pri takýchto komplexných riešeniach je vhodné spolupracovať s odborníkmi na zabezpečovacie systémy, a to už pri plánovaní stavby domu.

Efektívnym riešením je videovrátnik

Smart videovrátnik je výnimočným príkladom toho, ako technológia môže zvýšiť bezpečnosť a pohodlie vo vašom dome. S týmto zariadením môžete mať svoj domov pod kontrolou a monitorovať ho kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Čo dokáže smart videovrátnik a aké sú jeho výhody?

  • Smart videovrátnik umožňuje vzdialené ovládanie a monitorovanie vášho vchodu priamo z vášho mobilného telefónu.
  • Jednoduchým stlačením tlačidla na vašom smartfóne môžete aktivovať bezpečnostnú kameru, ktorá je súčasťou vonkajšej jednotky videovrátnika. Týmto spôsobom môžete sledovať, čo sa deje pred vaším domom a kto sa nachádza pri vašich dverách.
  • Umožňuje tiež aktívne riadiť prístup do vášho domu, môžete ním otvoriť vchodové dvere alebo dokonca rozsvietiť vonkajšie svetlá, aby ste zvýšili viditeľnosť v noci.
  • Súčasťou výbavy je zvyčajne aj možnosť komunikovať s návštevami, ktoré prichádzajú k vašim dverám, bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Môžete vedieť, kto je pri dverách a rozhodnúť sa, či chcete interagovať alebo nie.

Trezor je skvelým miestom pre odloženie vašich cenností.

4. Cennosti si odložte do trezora

Pred odchodom na dovolenku by ste sa mali postarať o to, aby vaše cennosti neboli uložené na verejne viditeľnom mieste, kde by si ich mohol niekto ľahko všimnúť. Jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoje cennosti, je zaobstarať si trezor.

  • Trezor vám poskytne bezpečné úložisko, kde môžete uschovať svoje cenné predmety.
  • Do trezoru môžete vložiť všetky cennosti, či už ide o šperky, dôležité dokumenty, pamätné predmety alebo finančné úspory.
  • Dôležité je zvoliť si spoľahlivý trezor a uložiť ho na tajnom mieste, ktoré je ťažko odhaliteľné. Týmto spôsobom budete mať istotu, že vaše cennosti sú chránené aj v prípade, že sa niekto pokúsi vlámať do vášho domu či bytu.

5. Pozor na havárie spôsobené únikom vody a plynu

Zabezpečenie vody, plynu a elektriny je zásadným krokom pri zabezpečovaní vášho domova pred nepredvídateľnými situáciami, ktoré môžu vzniknúť počas vašej dovolenky. Pred odchodom na dovolenku zatvorte všetky prívody plynu a vody.

Je dôležité mať na pamäti, že ak máte uzavreté poistenie, ale nezabezpečíte správne všetky prívody vody počas vašej neprítomnosti, poisťovňa nemusí uhradiť vzniknutú škodu. Taktiež odpojte všetky elektrické spotrebiče, vrátane chladničky a mrazničky, ktoré by ste predtým mali vyprázdniť.

 

Súvisiace kategórie

Kamery Smart Home