Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Mobilná klimatizácia bez hadice - skutočne sa oplatí kúpiť?

Mobilné klimatizácie bez hadíc, inak nazývané ochladzovače vzduchu, sú zariadenia  ponúkajúce alternatívu k tradičným mobilným klimatizáciám s hadicou. To či sa oplatí investovať do mobilnej klimatizácie bez hadice záleží od vašich požiadaviek a očakávaní. V článku vám prezradíme pre koho sú mobilné klimatizácie bez hadíc ideálnou voľbou. Tiež vám poradíme na základe akých parametrov vybrať mobilnú klimatizáciu bez hadice, aby ste s ňou boli maximálne spokojný a spĺňala všetky vaše požiadavky.

Aké výhody má mobilná klimatizácia bez vývodu?

Mobilné klimatizácie bez vývodu patria medzi vyhľadávané klimatizácie do bytu. Sú cenovo dostupné a ponúkajú jednoduché a rýchle ochladenie menších miestností.

Prenosná klimatizácia do bytu bez vývodu sa jednoducho inštaluje, stačí ju naplniť vodou, zapojiť do zásuvky a zapnúť.

Vďaka kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti, môžete mobilnú klimatizáciu bez hadice jednoducho prenášať z miesta na miesto.

Okrem kompaktnej konštrukcie má prenosná klimatizácia do bytu bez vývodu v porovnaní s klasickými klimatizáciami nízku spotrebu energie. Prekvapí vás tiež skvelá funkcia odľahčovania, ktorá zabraňuje vzniku plesní v miestnosti a množstvo ďalších užitočných funkcií.

Napriek množstvu výhod má mobilná klimatizácia bez vývodu aj niekoľko nevýhod. Má nižšiu chladiacu kapacitu oproti mobilnej klimatizácii s hadicou, takže sa viac hodí na chladenie menších miestností. Okrem toho môžu mať niektoré modely aj vyššiu hlučnosť, najmä pri vyšších stupňoch výkonu.

Mobilná klimatizácia bez hadice.

Ako funguje mobilná klimatizácia bez hadice?

Mobilná klimatizácia bez vývodu alebo ináč nazývaná ochladzovač vzduchu pracuje na princípe chladenia miestnosti pomocou prechodu vzduchu cez filtre. Následne filtre ochladzovača vzduchu uvoľňujú do okolia odfiltrované čiastočky studenej vody, čím sa dosiahne príjemná klíma v miestnosti.

Je dobré si uvedomiť, že mobilná klimatizácia bez hadice nedokáže vychladiť priestor na takú nízku teplotu, ako iné typy klimatizácii, a preto rátajte s ochladením miestnosti približne o 3 °C. Preto, aby ste dosiahli v miestnosti čo najmenšiu teplotu, vám odporúčame naplniť zásobník na vodu v ochladzovači ľadovou vodou.

Pre koho je určená prenosná klimatizácia bez vývodu?

Prenosná klimatizácia bez vývodu je určená pre tých, ktorí nemajú možnosť inštalovať klasickú klimatizáciu s hadicou alebo nástennú klimatizáciu, a potrebujú vychladiť menšiu miestnosť v byte. Mobilná klimatizácia bez hadice je cenovo dostupnou alternatívou a práve preto je skvelým riešením pre tých, ktorí nechcú investovať veľa peňazí do klimatizácie.

Tento typ klimatizácie si nevyžaduje žiadnu špeciálnu a náročnú montáž a ani búracie práce ako v prípade nástennej klimatizácie. Stačí ju len zapojiť do zásuvky a naplniť vodou.

Mobilná klimatizácia bez hadice je ideálnou voľbou aj pre alergikov a astmatikov, pretože vďaka účinným filtrom dokáže zachytiť aj malé čiastočky prachu či peľu a zlepšovať tým kvalitu ovzdušia. Okrem toho disponuje funkciou odvlhčovania, ktorá zabráni vzniku plesní a množeniu baktérií v miestnosti.

Ochladzovač vzduchu Sencor funkcia odvlhčovania.

Prenosná klimatizácia do bytu bez vývodu - ako vybrať tú správnu?

Parametre na ktoré je dobré sa zamerať pri výbere prenosnej mobilnej klimatizácie bez vývodu do okna sú tieto:

  • prietok vzduchu
  • energetická účinnosť
  • kapacita nádržky na vodu
  • hlučnosť
  • funkcie a vlastnosti

Aký prietok vzduchu má mobilná klimatizácia bez vývodu do okna

Prietok vzduchu patrí medzi najdôležitejšie parametre pri výbere mobilnej klimatizácie bez vývodu, pretože určuje akú veľkú miestnosť je schopná ochladiť. Prietok vzduchu úzko súvisí s výkonom ventilátora a udáva sa v m3/h. Ak potrebujete schladiť väčšiu miestnosť (nad 50 m2), vyberajte zariadenie z hodnotami nad 500 m3/h. Pre ochladenie menšej miestnosti vám postačí spotrebič s prietokom vzduchu do 500 m3/h.

Výkonný ochladzovač vzduchu Sencor.

Úsporná prenosná klimatizácia bez vývodu

Energeticky úsporné klimatizácie do domu alebo bytu sú označované energetickou triedou A - G, pričom medzi najúspornejšie sa považujú tie zariadenia, ktoré sú označené písmenom A. Na mobilných klimatizáciách bez vývodu nenájdete označenie energetickej triedy. Spotreba na týchto zariadeniach je udávaná v kilowattoch (kW) a pohybuje sa od 0,05 až do 0,09 kW pričom najvýkonnejšie klimatizácie bez vývodu majú hodnoty od 0,1 do 0,14 kW.

Mobilná klimatizácia bez hadice - kapacita nádržky na vodu

To akú veľkosť má samotná mobilná klimatizácia bez vývodu do okna, určuje aj veľkosť jej nádržky na vodu. Vždy je lepšie si vybrať zariadenie s väčšou nádržou na vodu, nebudete ju musieť tak často dopĺňať.

Pre lepšiu predstavu ak si vyberiete mobilnú klimatizáciu bez hadice s objemom nádrže na vodu cca 0,5 litrov vydrží vám ochladiť vzduch po dobu cca 12 hodín.

Mobilná klimatizácia bez vývodu môže mať objem nádržky na vodu až do 9 litrov a viac.

Nádržka na vodu.

Akú hlučnosť má prenosná klimatizácia do bytu bez vývodu?

Hlučnosť prenosnej klimatizácie bez vývodu závisí od zvoleného režimu rýchlosti. Pre lepšiu predstavu majú klimatizácie bez vývodu mieru hlučnosti približne 45 – 57 dB. Niektoré modely poskytujú ešte tichšiu prevádzku vďaka funkcii Sleep (tichý režim), kedy môžete zariadenie nerušene užívať aj počas spánku.

Prenosná klimatizácia bez vývodu - funkcie a vlastnosti

Mobilná klimatizácia bez hadice patrí medzi vyhľadávané klimatizácie do bytu vďaka skvelým funkciám, ktoré umožňujú zariadenie používať celoročne. Tým sa klimatizácia stáva multifunkčným pomocníkom v úprave vzduchu v domácnosti.

Mobilná klimatizácia bez vývodu do okna môže vzduch nielen ochladiť, ale dokáže ho aj vykurovaťzvlhčovať. Vďaka týmto a ďalším praktickým funkciám, môžete klimatizáciu pohodlne využívať po celý rok a vďaka funkcii zvlhčovania je vhodná aj pre alergikov.

Pomocou diaľkového ovládača môžete zariadenie pohodlne ovládať aj z postele alebo z gauča, a praktický časovač sa postará o to, aby bol vzduch vždy príjemne vychladený vtedy kedy si želáte.

Okrem toho vám zariadenie umožňuje nastaviť niekoľko rýchlostí (2 - 4 rýchlostné režimy) podľa vašich predstáv a vďaka funkcii Sleep vám poskytne príjemnú klímu počas celej noci.

Funkcie klimatizácie bez vývodu.

Aké klimatizácie nájdete v našej ponuke?

V prípade, že potrebujete vychladiť väčšiu miestnosť alebo rovno viac miestností vo vašom byte alebo v dome, odporúčame vám poobzerať sa po ďalších zariadeniach s funkciou chladenia. V našej ponuke nájdete čoraz viac obľúbené klimatizácie, ktoré majú vysoký chladiaci výkon a poradia si hravo s letnými horúčavami.

Nástenné klimatizácie patria medzi najúčinnejšie klimatizácie vôbec. Prinesú vám rýchlu a efektívnu úľavu v teplých letných dňoch, a zároveň vďaka funkcii ohrevu môžete zariadenie používať aj v zimných mesiacoch.

Mobilné klimatizácie poskytujú osvieženie vo väčších miestnostiach, kde nie je možná inštalácia nástennej klimatizácie. Medzi mimoriadne obľúbené mobilné klimatizácie patria Sencor mobilné klimatizácie pre svoj elegantný vzhľad a skvelý výkon.

Ak si neviete rady s kúpou vhodnej klimatizácie v článkoch „Ako vybrať klimatizáciu“ a „Ako vybrať mobilnú klimatizáciu“ sa dozviete všetky dôležité informácie.

Mobilná klimatizácia Sencor.

Súvisiace kategórie

Klimatizácie Mobilné klimatizácie Podľa značky