Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Hrášková polievka krémová s kyslou smotanou a čerstvými bylinkami, čedarovými čipsami

S príchodom jari prichádza čas na doplnenie dôležitých vitamínov, ktoré po zime telo potrebuje. Práve hrášková polievka je skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a vitamínov, čo ju robí perfektným jedlom pre všetkých, ktorí chcú jesť zdravo a zároveň si skvelo pochutnať. Hrášková polievka obohatená o lahodnú kyslú smotanu dodá vášmu jedlu jemnú konzistenciu a keď k nej pridáte ešte aj chrumkavé čedarové chipsy, polievka získa ešte viac chuti a textúry. Aj vám sa zbiehajú slinky? Viac neváhajte a poďte si s nami pripraviť chutnú a zdravú krémovú hráškovú polievku.

Hrášková polievka krémová s kyslou smotanou

Hrášková polievka chutí najlepšie v kruhu rodiny

Keďže sa hrášková krémová polievka dá ľahko pripraviť z bežne dostupných surovín môžete do varenia zapojiť aj vaše deti či celú rodinu a užiť si kopec zábavy v kuchyni. S prípravou polievky vám pomôžu aj experti v kuchyni - kuchynské roboty, s ktorými vám pôjde príprava akéhokoľvek jedla od ruky.

Váš nový pomocník v kuchyni Sencor Paul

Predstavujeme vám majstra v kuchyni, multifunkčný kuchynský robot Sencor Paul, ktorý vám uľahčí prípravu hráškovej polievky a mnohých ďalších jedál. Hrášková polievka krémová bude skutočne krémová vďaka Sencor Paul kuchynskému robotovi, ktorý sa postará svojim vysokým príkonom (až 1 500 W) o dokonalé šľahanie smotany a mixovanie polievky do požadovanej konzistencie.

Náš TIP: Hrášková polievka získa lahodnú chuť ak pred pridaní do robota najprv cibuľku opečiete na masle a až potom dáte rozmixovať v robote na jemný krém.

Hrášková polievka a Sencor kuchynský robot Paul

Pripravte si hráškovú polievku podľa nášho receptu

Pripravte si potrebné ingrediencie a uvarte si lahodnú hráškovú polievku, ktorá vám dodá energiu a potrebné vitamíny na celý deň.

Ingrediencie pre 4 - 6 osôb:

  •          600 g vylúpaného hrášku
  •          100 g mrazeného špenátu
  •          1 stredne veľká nakrájaná cibuľa
  •          1 väčší olúpaný a nakrájaný zemiak
  •          40 g masla
  •          3 cl panenský olivový olej
  •          1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
  •          2 dcl 31 % smotany na varenie
  •          100 g 16 % kyslej smotany
  •          100 g plátkového čedaru
  •          soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
  •          vetvičky pažítky, kôpru, bazalky (na ozdobenie)

Hrášková polievka krémová s kyslou smotanou - postup prípravy

Začnite tým, že si pripravíte hrniec, do ktorého dáte maslo spolu s olivovým olejom a zahrejete. Potom pridajte jemne nasekanú cibuľu a restujte ju, kým nezmení farbu na zlatistú. Potom do hrnca pridajte vývar, priveďte k varu a dochuťte podľa svojich preferencií soľou a korením. Následne pridajte do hrnca hrášok, špenát a zemiak nakrájaný na kocky. Všetko zalejte smotanou a zmes nechajte vrieť približne 5 až 7 minút. Po uvarení obsah hrnca prelejte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu. Podľa chuti môžete polievku ešte dochutiť.

V malej miske pripravte omáčku z kyslej smotany, nakrájaných byliniek a štipky soli, ktoré spolu jemne zmiešajte.

Potom si rozohrejte panvicu na približne 190 °C a na ňu položte plátky čedaru. Opečte ich z každej strany asi 2 minúty, kým nezískajú krehkú textúru a zlatistú farbu.

Vaša hrášková polievka krémová je hotová. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace kategórie

Roboty, mixéry a spracovanie potravín Kuchynské roboty Kuchynské roboty Sencor Sencor Paul