Katalóg Predajne
Porovnanie
Prihlásiť
Košík

Fricassee zo zajaca s čerstvými bylinkami a slaninou, slaná kaša z bulguru s bryndzou, pesto para orechy a datle

Tento recept na fricassee zo zajaca s čerstvými bylinkami a slaninkou ponúka skvelý spôsob, ako vychutnať chutné zajačie mäso s bohatou arómou byliniek a chrumkavou slaninkou. K mäsu sa podáva slaná kaša z bulguru s bryndzou, domáce pesto z para orechov a datlí, ktoré pridáva sladký a zároveň orieškový rozmer.

Jedná sa o jednoduchý, ale bohatý a vyvážený recept, ideálny na víkendový obed alebo slávnostnú večeru. Každý krok prípravy bol navrhnutý tak, aby zdôraznil jedinečné chute každej ingrediencie, zatiaľ čo kombinácia spolu vytvára harmonický celok. Pri efektívnu a rýchlu prípravu je vhodné použiť aj kuchynské prístroje, napríklad kuchynský robot.

Fricassee zo zajaca s čerstvými bylinkami a slaninou

Ingredience k príprave fricassee zo zajaca s čerstvými bylinkami a slaninkou

Na prípravu fricassee zo zajaca pre štyri osoby budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • čerstvý zajac - jeden celý
  • vidiecka slanina - 150 g, nakrájaná na plátky
  • veľká cibuľa - 1 ks, hrubšie nasekaná
  • maslo - 100 g, na kúsky
  • bylinky: vetvička tymiánu, rozmarínu a šalvie
  • suché biele víno - 3 dl
  • soľ a čierne korenie, podľa chuti, plus štipka cukru
  • voda - 2 dl

Ingrediencie k príprave pesta z medvedieho cesnaku, para orechov a datlí

Na prípravu pesta z medvedieho cesnaku s para orechmi a datľami budete potrebovať:

  • medvedí cesnak: cca 70 g (približne 1 hrsť)
  • panenský olivový olej: 100 ml
  • slnečnicový olej: 100 ml
  • soľ (podľa chuti)
  • štipka cukru
  • para orechy: 30 g
  • sušené datle: 30 g
  • citrónová šťava: 30 ml

Pri príprave pesta odporúčame použiť Sencor kuchynský robot.

fricassee-zo-zajaca-a-sencor-robot

Pripravte si fricassee zo zajaca podľa nášho receptu

Najprv králika dôkladne umyte, potom ho utrite nasucho a ostrým nožom rozdeľte na menšie časti: predné nožičky, zadné nožičky a chrbát. Každý kúsok mäsa potom nakrájajte na segmenty o veľkosti približne 4 cm a dajte ich do veľkej misy. Do misy k mäsu pridajte čerstvé bylinky, prelejte všetko suchým bielym vínom, pridajte hrubo nasekanú cibuľu, kocku masla, dosoľte, okoreňte čiernym mletým korením a vmiešajte štipku cukru.

Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute dobre spojili. Rozložte marinovaného králika v pekáči, pridajte trochu vody a pokryte povrch plátkami slaniny. Vložte do rúry predhriatej na 170 °C a pečte približne 1 hodinu bez zálievky, kým mäso nebude dokonale upečené.

Bulgur vysypte do hrnca, zalejte ho litrom vody a nechajte ho postáť 6 hodín. Následne bulgur sceďte, opláchnite pod tečúcou vodou, znova dajte do hrnca, prelejete čerstvou vodou a varte na slabom ohni až kým úplne nezmäkne. Po uvarení bulgur opäť scedíte, prenesiete do veľkej misky a pridáte k nemu ostatné suroviny, ktoré dôkladne premiešate, aby vznikla homogénna zmes.

Pre pesto medvedí cesnak dôkladne umyte, osušte a vložte do mixéra. Pridajte oba druhy olejov, soľ, štipku cukru a citrónovú šťavu. Všetko spolu mixujte na strednej rýchlosti, kým nezískate hrubšiu textúru pesto. Hotové pesto prelejte do misky, pridajte pražené, hrubo nasekané para orechy a hrubo pokrájané datle a všetko jemne premiešajte.

Fricassee zo zajaca s čerstvými bylinkami je hotové. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace kategórie

Kuchynské roboty Roboty, mixéry a spracovanie potravín Kuchynské roboty s mlynčekom na mäso Kuchynské roboty podľa značky Kuchynské roboty Sencor